Kuorosodan Mikki Kauste: Haluan olla hyvä isä ja aviomies - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuorosodan Mikki Kauste: Haluan olla hyvä isä ja aviomies

Mikki Kauste, 38, on paitsi laulaja-lauluntekijä Egotrippi-yhtyeessä ja Espoon kuoronjohtaja Nelosen Kuorosota-ohjelmassa, myös lähes täysipäiväinen koti-isä.

Egotripin Mikki Kauste vauhdissa Ruisrockissa 2003.­

20.2.2009 6:16

Tai on ainakin ollut pari viime vuotta, mutta aivan viime kuukaudet ovat olleet työn puolesta hieman kiireisemmät. Kuorosota työllistää seitsemän päivää viikossa, ja Egotrippi lähtee kiertueelle maaliskuun alussa.

- Näiden kaikkien asioiden yhdistäminen on vaikeaa ja olen aika täystyöllistetty. Mutta olen viimeisten 3,5 vuoden aikana vähentänyt paljon keikkoja, jotta saisin olla ihan vain kotona lasten kanssa, kertoo Mikki.

Artisti teki tietoisen ratkaisun koti-isäksi ryhtymisestä, kun esikoispoika syntyi lähes neljä vuotta sitten.

- Tämä oli henkilökohtainen valinta, halusin rauhoittaa itseni.

- Koti-isänä oleminen vaatii aika paljon energiaa, eikä kotona ole yhtään löysää hetkeä. Ei siinä ehdi mitään uusia biisejä tehdä, kun touhuan poikien kanssa.

Mikki kertoo olevansa melko leppoisa isä.

Egotrippi on kuulunut Mikin elämään jo 15 vuotta, ja omien biisien lisäksi Mikki on ehtinyt tehdä kappaleita myös mm. Jonna Tervomaalle. Nyt on taas se hetki elämästä, jolloin työt kutsuvat. Keikat kääntävät koti-isän rytmin jälleen päälaelleen.

Mikki on kuitenkin tehnyt itselleen selväksi, että hän haluaa olla ensisijaisesti hyvä isä ja aviomies. Hän on oppinut parin viime vuoden aikana aiheesta paljon.

- Taiteilija unohtaa helposti vastuun ja on aika kusipää kotona. Luova työ on aina itsekästä, ja sinne pään sisälle ei helposti päästä muita.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?