Axl Rose pidätettiin Tukholmassa - Viihde - Ilta-Sanomat

Axl Rose pidätettiin Tukholmassa

Guns N¿ Roses -yhtyeen keulahahmona tutuksi tullut Axl Rose ajautui aamulla tappeluun tukholmalaishotellissa, jossa tämä oli yöpymässä. Kahakka päättyi miehen pidätykseen tämän purtua vartijaa jalkaan. Yhtyeen on määrä esiintyä Helsingissä 5. ja 6. heinäkuuta.

28.6.2006 9:08

Guns N¿ Roses esiintyi eilen illalla Globen-hallissa, minkä jälkeen vokalisti Rose suuntasi juhlimaan Tukholman yöhön. Aftonbladetin mukaan hän vieraili muun muassa Café Operassa, jossa Rose hieroi tuttavuutta ruotsalaisten julkkisten ja mallien kanssa.

Illanvietto jatkui Berns-hotellin tiloissa, joissa yhtye oli yöpymässä. Jokin ei kuitenkaan sujunut suunnitelmien mukaan. Kello 7.47 poliisi otti vokalistin talteen ja siirsi Norrmalmin poliisiasemalle. Laulaja löysikin itsensä juoppoputkasta. Kuulustelut aloitettiin iltapäivällä ja noin kello 14.30 hänet pidätettiin todennäköisin syin epäiltynä virkamiehen vastustamisesta ja vahingonteosta.

Pidättäminen oli keino estää Rosea poistumasta maasta.

"Korkean profiilin pitoa"

Tukholman keskustassa sijaitsevan Berns-hotellin johtaja Joakim Olauson varmistaa välikohtauksen todella tapahtuneen.

- Hotellissamme on todellakin tapahtunut välikohtaus, jossa Axl Rose oli mukana. Koska asia on esitutkinnassa, en kommentoi asiaa enempää, Olauson sanoo.

Fredrik Nylén Norrmalmin poliisista kertoo Rosen käyttäytyneen hyvin aggressiivisesti poliiseja kohtaan näiden saapuessa hotellille. Mies oli jopa niin hyökkäävä, että poliisin täytyi laittaa hänet käsirautoihin.

- Voisi kai sanoa, että hän piti korkeaa profiilia, toteaa Nylén.

Puri vartijaajalkaan

Silminnäkijän mukaan Rose oli alkanut kinastella hotellilla naisen, oman assistenttinsa, kanssa, jolloin henkilökunta oli yrittänyt mennä rauhoittelemaan tilannetta. Tuolloin Rose oli suivaantunut ja silminnäkijän mukaan purrut järjestysmiestä jalkaan. Poliisin mukaan sen määrittely, mistä Rosea syytetään oli hieman hankalaa.

- Rangaistusasteikossa puhutaan väkivallasta ja vihamielisyydestä virkamiestä kohtaan. Jalan puremisesta ei puhuta mitään, Nylén toteaa.

Guns N¿Rosesin tulisi aiempien suunnitelmien mukaan esiintyä Oslossa huomeniltana ja Roskildessa torstaina. Helsingissä yhtyeen on määrä konsertoida 5.-6. heinäkuuta. Ohjelmatoimisto EMA Telstarin lehdistövastaava Catarina Oscarsson uskoo bändin voivan edetä kiertueella suunnitelmien mukaan.

- Toivottavasti Axl Rose on Oslossa huomenna. Emme ole saaneet päinvastaista tietoa poliiseilta.

Syyttäjä Fredrik Ingbladin mukaan pidätys tulee uudelleenkäsiteltäväksi jälkikäteen.

- En voi luvata mitään Oslossakin voimassaolevaa. Päätös pidätyksestä tulee uudelleenkäsittelyyn, jos joitakin uusia asianhaaroja tulee ilmi. Tulemme todennäköisesti pitämään pidätystä siedettävänä rangaistuksena perustuen ajatukseen vapaudenriistosta. (IS)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?