Himoshoppaajan salaiset unelmat - lue IS:n elokuva-arvio ja katso traileri!

Julkaistu:

Naisille suunnatuissa elokuvissa on oma alagenrensä, jossa sankaritar on hysteerinen kuluttaja. Siihen kategoriaan kuuluu myös Sophie Kinsellan kirjoihin pohjaava romanttinen komedia Himoshoppaajan salaiset unelmat.

Kyseessä ei ole kuitenkaan puhdas shoppailufantasia, sillä mukana on myös moraalinen piikki. New Yorkissa asuvalla toimittajalla, Rebecca Bloomwoodilla (Isla Fisher) ei nimittäin oikeasti ole varaa merkkitietoiseen harrastukseensa. Hän onkin mittavissa veloissa. Ironiasta käy se, että uutta työpaikkaa hakeva Rebecca päätyy muotilehden sijaan toimittajaksi talousalan julkaisuun.

Ostamisen lisäksi ihannoinnin kohteena on mies. Rebecca kiinnostuu talousjulkaisun päätoimittajasta Luke Brandonista (Hugh Dancy), joka on fiksu täsmäkuluttaja. Brandonin ostosreissun selväjärkinen taloudellisuus rinnastetaankin naisten alennusmyynnissä kokemaan maniaan.

Pääosaa näyttelevä Fisher tekee komediaan hyvin istuvan, eläväisen roolityön. Hänen ja vastanäyttelijä Dancyn kemiatkin pelaavat mainiosti yhteen, vaikka kumpikaan ei sukupolvensa kirkkaimpia tähtiä tämän perusteella olekaan.

P.J. Hoganin elokuva ei pyri ostohysteria-aiheellaan vakavaan kommenttiin vaan hauskoihin tilanteisiin. Niitä löytyykin muutama, mutta tunnin ja kolmen vartin leffassa se on melko vähän.

Himoshoppaajan salaiset unelmat

Ohjaaja: P.J. Hogan

Pääosissa: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter

Juoni: Rebecca on veloissa ostohysteriansa takia.