Ruotsalaiset: Jonas pilasi kaiken

Julkaistu:

Jonas Bergströmin hairahdus on romuttanut hänen maineensa ruotsalaisten silmissä. Kukaan ei olisi uskonut, että kuninkaan unelmavävy pettäisi prinsessa Madeleinea.

- Jonas pilasi ihan kaiken. Hän oli hyvä kaikessa: koulussa, urheilussa, hänellä oli paljon ystäviä ja hän oli prinsessan poikaystävä. Miten hän voi pettää prinsessaa? kolmikymppiset tukholmalaismiehet Kalle Einor ja Johan Petersson päivittelevät IS:lle.

Molemmat ovat kuulleet, ettei Jonaksen ollut helppo elää kuninkaallisen perheen asettamien tiukkojen ehtojen mukaisesti.

- Hän oli selvästi kyllästynyt olemaan se täydellinen mies täydellisessä perheessä.

Monen mielestä Bergströmin maine on nyt pilalla myös työelämässä.

- Miten hän kuvittelee voivansa olla tämän jälkeen enää edes uskottava lakimies? Hän on huonoa mainosta firmoille. Ei hän voi tehdä enää täällä töitä, joten hänen kannattaisi ehkä lähteä ulkomaille, Petersson sanoo.

Jonaksen tuttavapiiriin etäisesti kuuluva Erik uskoo, että Jonaksen on vaikea tehdä Tukholmassa töitä ainakin tällä hetkellä. Kuningasperheen valta ulottuu kaikkialle, eikä kukaan halua astua kuninkaan varpaille.

- Jonas loukkasi samalla myös kuningasta. Minä jopa säälin Jonasta, sillä tavallaan kaikki kahdeksan vuotta prinsessan poikaystävänä ovat nyt menneet hukkaan. Hän ei voi koskaan kerskua olleensa prinsessan poikaystävä sen jälkeen, mitä hän teki, pariskunnan kaupungillakin useasti nähnyt Jenny Hellgren kertoo.

- Olen jopa helpottunut, että he erosivat nyt, sillä pitkittyessään tämä prosessi olisi pilannut täysin Victorian häät.

Vain harvalla IS:n haastattelemalla ruotsalaisella oli ennen pettämiskohua juuri minkäänlaista mielipidettä Jonaksesta. Nyt sellainen on lähes kaikilla.

- Pettäminen on varmaan pahinta, mitä kuningasperheestä voi tulla ilmi, ja tällaiset uutiset on ainakin tähän asti haluttu estää kaikin keinoin. Nyt media uskaltaa jo julkaista näitä tietoja, miettii tukholmalaispariskunta Rickard Sällström ja Sofia Lindqvist.

- Kuningasperhe on aina edustanut vakavaa, puhtoista ja moraalista elämäntapaa. Seksuaalisuus on ollut lähes tabu heistä kirjoitettaessa. Pettämiskohu voikin olla monarkialle iso takaisku, Sällström pohtii.