Renny ja Geena pitivät herkät erojuhlat 1997 - Viihde - Ilta-Sanomat

Renny ja Geena pitivät herkät erojuhlat 1997

Suomi sai oman Hollywood-romanssinsa, kun ohjaaja Renny Harlin rakastui Oscar-voittaja Geena Davisiin vuonna 1993. Rennyn sisar Tuire Harjola kertoo juuri julkaistussa Lähikuvassa Renny Harlin -kirjassaan, kuinka onnellinen pari oli.

Renny Harlinin ja Geena Davisin liitto kesti vuodesta 1993 vuoteen 1997.

18.3.2009 8:55 | Päivitetty 18.3.2009 22:50

Rennyn ja Geenan ero tuli yllätyksenä sisarelle. Toukokuussa 1997 Tuire ja hänen äitinsä osallistuivat Rennyn ja Geenan Las Tejas -huvilasta luopumisen juhlaan, jonne myös Geenan vanhemmat oli kutsuttu.

"Oudoksuin kuitenkin, että aina niin hymyilevä ja hauska kälyni ollut meitä tapansa mukaan halaamassa ovella. Hän ilmestyi myöhemmin hiukset kynittyinä ja valkeaksi värjättyinä ja näytti minun silmissäni poissaolevalta. Seuraavana iltana söisimme yhdessä puutarhaan katetun aterian, sen viimeisen."

Kun läheiset olivat istuutuneet suuren pöydän ääreen ja viulistityttö aloittanut soittonsa, Tuire muistaa palan nousseen kurkkuunsa ja ihonsa nousseen kananlihalle.

"Geenakin itki, mutta hänen kasvonsa olivat tyynet ja nopeasti hän kokosi olemuksensa ja nojasi valkeassa juhlamekossaan Rennyn olkaa vasten. Tajusin viimeistään nyt, että tilaisuudessa oli kyse jostain suuremmasta kuin talosta luopumisesta. Renny ilmoitti, että he olivat päätymässä eroon."

Tuire Harjolan kirja veljestään julkistettiin keskiviikkona.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?