Geir Rönning arvostelee Yleä euroviisupanostuksen puutteesta - Viihde - Ilta-Sanomat

Geir Rönning arvostelee Yleä euroviisupanostuksen puutteesta

Taas eilen saatiin havainto-opetusta siitä, miten muualla rakennetaan Euroviisumenestystä. Valkovenäjän Euroviisu-edustaja Angelica Agurbash singahti Suomeen yksityiskoneella 20 avustajansa kanssa.

29.4.2005 0:00

Tänä iltana Helsingissä esiintyvä Angelica on keskellä kuukauden kestävää 15 maan promootiokiertuetta, jolla tehdään tutuksi hänen viisubiisiään Love Me Tonight. Suomen viisuvoittaja Geir Rönningiltä sen sijaan ei kestä kauaa listata, mihin maihin hänet lähetetään esittäytymään.

- Käyn Norjassa ja Virossa. Muualle YLEllä ei ole varaa minua lähettää, vaikka olisin ollut valmis perumaan töitäni kiertääkseni tekemässä promoa, Geir sanoo.

Kansainvälistä kokemusta melkoisesti omaava, englannin loistavasti hallitseva, huumorintajuinen ja nokkelasti kaikenlaiset tilanteet haltuunsa ottavaa Geiriä kelpaisi esitellä kansainvälisillä areenoilla.

- Kiertäminen on ainoa tapa tulla tutuksi ja kerätä huomiota. Monet maat tekevät sitä ja se on juuri oikea tapa toimia. Euroviisukisoissa menestyminen perustuu samaan kuin muukin musiikkibisnes - ja jos sitä ei tajuta, jotain on pielessä. Ilman markkinointia ei selvitä, Geir tietää.

- Tämä on typerää eikä ollenkaan oikea tapa toimia. Jos emme edes yritä, emme pärjää, voittamisesta nyt puhumattakaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?