7 päivää: Aids-Timppa on kuollut

Julkaistu:

Aidsille kasvonsa silloisen poikaystävänsä Joken kanssa 1990-luvulla antanut Timo "Timppa" Wårell, 53, on kuollut, kertoo 7 päivää -lehti.

Wårellilla todettiin hiv-tartunta vuonna 1990. Hän oli saanut sen poikaystävältään Jokelta, joka menehtyi vuonna 1993.

Wårell kuoli lehden mukaan Espanjan Malagassa yliopistollisessa keskussairaalassa viime viikon tiistaina. Ystävä kertoo miehen lopettaneen syksyllä lääkityksensä, minkä jälkeen hiv eteni aids-vaiheeseen.

- Hän halusi kuolla. Hän kaipasi usein koiraansa, Matzia (entinen rekisteröity kumppani), Jokkea ja muita edesmenneitä kavereitaan. Hän uskoi tapaavansa heidät tuolla toisella puolen.

Vuonna 1998 Helsingin Sanomien haastattelema Wårell iloitsi uudesta ruotsalaisesta elämänkumppanistaan Matzista.

Yhdistelmälääkkeiden käyttö oli tuolloin saanut molempien virustartunnat kuriin, mutta miehet eivät uskaltaneet vielä haaveilla vanhuudesta.

- Vaikka olen menettänyt paljon - terveyteni, edellisen elämänkumppanini ja monta hyvää ystävääni - olen saanut tilalle Matzin ja monta uutta päivää. Hivin kanssa eläminen on opettanut kärsivällisyyttä. Tulistun vieläkin helposti, mutta harvemmin kuin ennen.

- Kaikkien kiitollisin olen siitä, että olen saanut uuden elämänkumppanin, Matzin. Vaikken iloitsekaan Matzin sairaudesta, on se kuitenkin suhteemme edellytys. En millään uskaltaisi elää sellaisen ihmisen kanssa, jolla ei ole samaa tartuntaa, riski olisi liian suuri.