Venla-ehdokkaat 2006 julki - Viihde - Ilta-Sanomat

Venla-ehdokkaat 2006 julki

Julkaistu: 2.1.2007 11:25

Ehdokkaat televisiovuoden 2006 Venla-patsaiden saajiksi julkistettiin tiistaina. Venloilla palkitaan kunkin vuoden parhaat kotimaiset viihde -ja draamaohjelmat.

Parhaan esiintyjän Venlaa tavoittelevat Arto Nyberg (TV1), Markus Kajo (TV2) sekä Stan Saanila (FST5).

Vuoden 2006 paras tv-sarja on joko Isabella (FST5), Rikospoliisi ei laula (MTV3) tai Uudisraivaaja (TV1). Paras tv-elokuva -sarjassa kisaavat Bodomin Legenda (TV1), Kolme suudelmaa (TV1) ja Huvudrollen (FST5).

Vuoden paras paras viihdeohjelma on joko Nevada (MTV3), Tanssii tähtien kanssa (MTV3) tai Ögonaböj (FST5). Parhaaksi komediasarjaksi ovat ehdolla Läpiveto (TV1), Ranuan kummit extra (Nelonen) ja Osasto 5 (Nelonen).

Parhaan miesnäyttelijän Venlaa tavoittelevat Kari Heiskanen, Svante Martin ja Sulevi Peltola. Naisten puolella parhaaksi näyttelijäksi ovat ehdolla Milka Ahlroth, Irina Björklund ja Rea Mauranen.

Parhaan ohjaajan Venlasta mittelevät Anders Engström, Klaus Härö ja Tapio Piirainen. Paras käsikirjoittaja -palkinnolle ovat ehdolla puolestaan Venla Mäkelä, Jari Tervo sekä työpari Jukka Vieno ja Tapio Piirainen.

Parhaan musiikkiohjelman Venlasta kisaavat Mozart (TV1), Carola S (FST5) ja På vårt vis (FST5). Parhaan game-show'n Venlaa hamuavat Sota ja rauha (TV1), Tartu mikkiin (TV2) ja Einstein (Nelonen).

Venla-voittajat valitsee tuomaristo, joka koostuu draaman ja viihteen asiantuntijoista. Tuomaristoon kuuluu 3-5 jäsentä.

Venla-patsaat jaetaan 26. tammikuuta, jolloin Yleisradion FST5 ja TV2 esittävät Venla-gaalan.

IS-STT

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?