Tähdet meren alla - Viihde - Ilta-Sanomat

Tähdet meren alla

Muusikot ja muut tähdet ovat olleet hiljaa omista seikkailuistaan vedenalaisessa maailmassa. Snorkkeli ja sukelluspuku ovat monelle yksityinen asia.

25.8.2007 11:30

- Monet pitävät sukellusharrastuksensa mustasukkaisesti omana tietonaan, mikä on toki ymmärrettävää, toteaa Shake-yhtyeen laulaja Milla Palovaara.

- Eihän siitäkään välttämättä kerrota, jos menee mökille makkaraa paistamaan, säestää The Flaming Sideburnsin rumpali Jay Burnside.

Palovaara kertoo, että viime talvena tämä sekalainen seurakunta suunnitteli rokkareille jopa omintakeisia sukellusasusteita.

- Painovyökin voisi olla sellainen Elvis-tyylinen.

Paavo Lötjönen, Palovaara ja Burnside ovat pian pinnan alla. Ensin kuitenkin ratkotaan turvallisuuteen liittyviä kysymyksiä. Tutkimusalus Sadurian alla on enimmillään kahdeksan metriä vettä, eikä sukeltajan henkikulta saa olla missään tapauksessa vaarassa, vaikka sukeltaminen muutoin riskialtista olisikin.

Laiturilla on jo keskusteltu nousunopeuksista ja allekirjoitettu kaavake, jossa sukeltaja vannoo noudattavansa turvamääräyksiä. Aluksella sukellusajaksi määrätään 20 minuuttia. Kaksi paria kerrallaan veteen. Käsi pään päälle, kun kaikki on kunnossa. Jos 20 minuuttia on kulunut, eikä ryhmä ole noussut pintaan, turvasukeltajat viereisestä moottoriveneestä hyppäävät perään. Sukellusretkellä on mukana neljän hengen ryhmä Suomen WWF:stä. He tietävät jo, mitä pohjasta löytyy. Pahimmillaan se on mustaa törkyä, limaa, jossa ei kasva mitään. Bakteeripesäkkeet mudassa sentään viihtyvät.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?