Ted Nugent haukkuu maailman huippuartisteja - Viihde - Ilta-Sanomat

Ted Nugent haukkuu maailman huippuartisteja

Ted Nugent tykittääilman viinan ja huumeiden apua, ja suosittelee samaa linjaa kaikille kollegoilleen.

Julkaistu: 19.6.2007 12:57

Amerikkalainen kitaristivelho Ted Nugent, 58, ei säästele sanojaan arvostellessaan muiden muusikoiden elämäntapoja.

- Eräs kaikkien aikojen lahjakkaimmista kitaristeista Eddie Van Halen on nykyään henkisesti niin raajarikko, että hän on melkein yhtä huonossa jamassa kuin jälkeenjäänyttä muistuttava Ozzy Osbourne.

- Se johtuu kaikenlaisten aineiden käytöstä - ja se särkee sydämeni. Se todella koskee, Nugent harmittelee IS:lle.

Alkoholia, tupakkaa ja huumeita vastustava raivoraitis Nugent julistaa olevansa ainoa muusikko, joka uskaltaa julkisesti moittia muita soittajia. Hän myös arvioi saaneensa muutamat maailmankuulut kollegansa omaksumaan terveemmät elämäntavat.

- Sain Aerosmithin Joe Perryn ja Steven Tylerin raitistumaan. Minulla on ollut vaikutusta myös Sammy Hagariin. Hän bailaa edelleen, mutta on paljon entistä vastuullisempi. Sebastian Bach (ex-Skid Row -solisti) lopetti juomisen ja hän on ollut nyt pidempään ilman mitään aineita kuin koskaan ennen elämässään.

Viime kesänä Suomessakin esiintynyt Nugent konsertoi edelleen vuosittain yli sata kertaa, vaikka omistaakin ison osan ajastaan yhteisistä asioista huolehtimiseen.

- Järjettömyyttä vastaan on noustava, ja olen enemmän kuin onnellinen, että voin tehdä niin joka päivä. Jokaisen kansalaisen velvollisuus on olla poliittisesti aktiivinen. On jokaisen omalla vastuulla nousta taisteluun korruptiota, epäoikeudenmukaisuutta ja edesvastuutonta käytöstä vastaan.

Siksi poliitikot kuulevat Nugentista taajaan.

- Heidän on tiedettävä, kuinka raivoissaan kansalaiset ovat. Hallinnon kaikki tasot kongressiedustajia myöten saavat kyllä kuulla, mitä edustajiltani odotan. Vaadin vaikka väkisin poliitikoiltamme rehellisyyttä, Nugent jyrisee.

Hän harkitsee asettumista ehdokkaaksi Michiganin kuvernöörin vaaleissa vuonna 2010.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?