Fanien kirjeet kannustivat Apulannan hyväntekeväisyyslevyn tekoon - Viihde - Ilta-Sanomat

Fanien kirjeet kannustivat hyväntekeväisyyslevyn tekoon

Apulanta haluaa auttaa mielenterveysongelmista kärsiviä nuoria.

Apulanta haluaa auttaa hätää kärsiviä nuoria muutenkin kuin musiikin kautta.­

3.3.2010 18:55

Bändi julkaisi tänään keskiviikkona Singlet 2004-2009 -kokoelman, jonka tuotosta kymmenen prosenttia menee suoraan nuorten mielenterveystyöhön Nuorten Kriisipisteelle.

Laulaja Toni Wirtanen laskeskeli, että jos kokoelma myy kultaa, he saavat kustannettua hoitojakson 32 hädänalaiselle nuorelle.

- Nyt apua tarvitsisi enemmän kuin ikänä. Ulkoinen hyvinvointi on hyvillä kantimilla, mutta henkinen hyvinvointi on perseellään, Apulannan laulaja Toni Wirtanen tuumii nykypäivän nuorten henkistä pahoinvointia.

Jos levymyynti yltäisi 15 000 kappaleeseen, lahjoitussumma olisi noin 8 500 euroa. Samalla rahalla bändi maksaisi omien työntekijöittensä palkkoja ja tekisi seuraavaa levyä.

- Millä tahansa mittarilla tämä on meiltä merkittävä kädenojennus, rumpali Sipe Santapukki toteaa.

Bändin jäsenet ovat parikymmenvuotisen uransa aikana saaneet useita kymmeniä kirjeitä ja lukuisia sähköpostiviestejä, joissa tuskassa rypevät fanit ovat kertoneet karuista kokemuksistaan. Nyt oli aika antaa konkreettista apua.

- Me luetaan varsinkin paperikirjeet hirveän tarkkaan. Joka kertahan ne pysäyttää, tulee varsin pakahtunut olo ja menee aika kauan, että siitä pääsee yli, Wirtanen kertoo kirjeiden herättämistä tuntemuksistaan.

- Jos meidän musiikki on nostanut jonkun takaisin pinnalle syvästä suosta, se antaa bändille toisenkin tarkoituksen rockmusiikin soittamisen lisäksi, Sipe Santapukki toteaa.

- On helppo samastua siihen, että musiikista tai mistä tahansa taiteesta voi saada voimia johonkin elämänsä synkkään vaiheeseen. Itsellänikin on ollut sellaisia vaiheita, jolloin olen ammentanut voimaa tuollaisista jutuista, Wirtanen toteaa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?