Oscar-ehdokkuudet julkistetaan: ex-avioparin kaksintaistelu? - Viihde - Ilta-Sanomat

Oscar-ehdokkuudet julkistetaan: ex-avioparin kaksintaistelu?

Ennakoitu Avatarin ja The Hurt Lockerin kaksintaistelu alkaa todenteolla tänään, kun elokuvien Oscar-ehdokkuudet julkistetaan.

Vahvoja suosikkeja parhaaksi elokuvaksi ovat Avatar ja The Hurt Locker.

2.2.2010 8:52

Ennakkoarvailuissa suurimpia suosikkeja parhaaksi elokuvaksi ovat James Cameronin megabudjetilla tehty Avatar ja Kathryn Bigelow'n pienen budjetin sotadraama The Hurt Locker.

Mielenkiintoiseksi kaksintaistelun tekee myös se, että Cameron ja Bigelow ovat entinen aviopari.

Avatar on jo nyt rikkonut maailman kaikkien aikojen lipunmyyntiennätyksen ja ohittanut Cameronin toisen megaelokuvan, 11 Oscaria rohmunneen Titanicin.

Parhaan elokuvan kategoriassa on nyt ehdolla peräti kymmenen elokuvaa, ensimmäisen kerran vuoden 1943 jälkeen. Tuolloin paras elokuva oli Casablanca.

Oscar-akatemian mukaan ehdokkaiden määrää haluttiin kasvattaa, jotta laajempi kirjo elokuvia pääsisi esille. Laajemman ehdokasmäärän ansiosta parhaan elokuvan Oscar-ehdokkuutta on ennakoitu myös Pixarin animaatioelokuvalle Up.

Parhaan miesnäyttelijän pystiä on veikkailtu Jeff Bridgesille elokuvasta Crazy Heart. Parhaan naisnäyttelijän palkintoa on veikkailtu Sandra Bullockille elokuvasta The Blind Side.

82. Oscar-gaala järjestetään olympialaisten vuoksi vasta 7. maaliskuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?