Ristomatti Ratia joutuu sydänleikkaukseen - Viihde - Ilta-Sanomat

Ristomatti Ratia joutuu sydänleikkaukseen

Yksi maamme tunnetuimmista suunnittelijoista, Ristomatti Ratia, 67, odottaa sydämen ohitusleikkausta. Hän joutuu kirurgille lähiviikkoina, mutta ei suostu pelkäämään.

Ristomatti Ratia ei suostu pelkäämään tulevaa ohitusleikkaustaan.­

21.1.2009 12:02

- Meillä on Suomessa huippukirurgit ja luotan heihin täysin. Nykyaikana tällainen leikkaus on rutiinijuttu, vaikka rintalasta täysin avataankin, Ristomatti Ratia kommentoi tulevaa.

Aina kunnostaan huolta pitänyt Ratia kertoo huolestuneensa siitä, että jo vuosia uintia harrastaneena hän yhtäkkiä alkoi uinnin aikana hengästyä. Muutaman viikon itseään tutkistellessaan hän päätti mennä Eiran sairaalaan.

- Luulin, että minulla on keuhkoissa jotakin vikaa. En osannut ajatellakaan, että minulla olisi sepelvaltimon tukos, Ratia kertoo.

Sairaalassa lääkäri pyysi Ratiaa polkemaan pyörää, ja tuolloin todettiin, että miehellä on todella hyvä kunto. Hänen kehonsa ei kuitenkaan palautunut harjoittelun jälkeen tarpeeksi hyvin, eikä hän saanut kunnolla vedettyä happea. Ratia lähetettiin lisätutkimuksiin Mehiläiseen.

- Noissa tutkimuksissa sitten varmistui, että vika on sepelvaltimon tukoksessa, Ratia sanoo.

Nyt on sitten edessä leikkaus, mutta vauhtia suunnittelija ei ole hidastanut.

- Töitä tehdään koko ajan. Äsken kotonani olivat Ranskan Elle Decor -lehden toimittajat tekemässä juttua heidän julkaisuunsa. Tulossa on myös muutama muu lehti ja suunnitelmissa on vaikka kuinka paljon uusia tuotteita.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?