Kantritrio Dixie Chicks vei grammypotin - Viihde - Ilta-Sanomat

Kantritrio Dixie Chicks vei grammypotin

Yhdysvaltain musiikkimaailman tärkeimmät palkinnot, Grammyt, jaettiin Los Angelesissa varhain maanantaina Suomen aikaa. Illan suurin voittaja oli kantritrio Dixie Chicks, joka kahmi kaikki pääpalkinnot.

Emily Robinson, Natalie Maines ja Martie Maguire muodostavat Dixie Chicks -yhtyeen.­

12.2.2007 18:55 | Päivitetty 13.2.2007 11:09

Se sai vuoden parhaan albumin Grammyn levystään Taking the Long Way. Naistrio sai myös arvostetun vuoden äänilevyn palkinnon Not Ready to Make Nice -laulustaan. Sama biisi sai myös vuoden laulun Grammyn.

Laulu on yhtyeen vaustaus siihen, kun se arvosteli vuonna 2003 julkisuudessa presidentti George W. Bushia, niin moni amerikkalainen radioasema pisti tuolloin kolmikon boikottiin.

Texasilaistrio näyttää saaneen anteeksi, sillä uudessa nousussa oleva yhtye sai tietysti myös parhaan kantrialbumin palkinnon Taking the Long Way -levystään. Eniten ehdokkuuksia oli saanut rhythm'n blues -laulaja Mary J. Blige, kaikkiaan kahdeksan.

Hän veikin muun muassa parhaan naispuolisen r&b-naislaulajan palkinnon ja parhaan r&b laulun palkinnon. Hänen The Breakthrough -levynsä palkittiin myös parhaan r&b-albumin sarjassa.

Red Hot Chili Peppers oli kahminut kuusi ehdokkuutta ja vei neljä - grammypystejä tuli muun muassa parhaasta rock-laulusta ja parhaasta rock-albumista.

John Mayer sai levystään Continuum Grammyn vuoden parhaasta pop-vokaalialbumista.

American Idol -kisan voitosta vuonna 2005 pinnalle noussut kantritähti Carrie Underwood palkittiin vuoden tulokkaana.

Paikalla Hollywoodissa 49. Grammy-gaalassa oli koko Yhdysvaltin kevyen musiikin kerma. Odotetuin esiintyjä oli Sting, jonka Police-yhtye oli koossa ensi kertaa vuosiin.

Sen yhteisesiintyminen onkin lietsonut huhuja yhtyeen yhteistyön jatkumisesta tai mahdollisesta levyhankkeesta. Esiintyjien joukossa olivat muiden muassa lisäksi supertähdet Christina Aguilera, Beyoncé ja Justin Timberlake.

Palkintotojen jakajien joukossa nähtiin muiden muassa Stevie Wonder ja ex-varapresidentti Al Gore.

(STT-IS)

Dixie Chicks on takaisin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?