Huippumallikisaajaa uhkaa häätö Venäjälle

Julkaistu:

Suomen Huippumalli haussa -sarjassa kilpailevaa Anastassia Grishinaa uhkaa opintojen keskeytys ja paluu Venäjälle.

Nelosella maanantaina 13.4. alkavan mallisarjan kilpailija kuuluu siihen joukkoon Lapualla opiskelevia venäläisnuoria, joilta Seinäjoen kuntakoulutusyhtymä (Sedu) on lakkauttanut opintososiaalisten etujen maksamisen. Näin ollen opiskelijoita uhkaa opintojen keskeytys ja paluu Venäjälle.

Grishina järkyttyi kuullessaan kaksi viikkoa sitten, että suomalaisten kanssa tehdyt sopimukset koulutuksesta, asunnosta ja opiskelurahasta Lapualla peruutetaan heiltä kesken tutkinnon.

- Suomi on lempimaani ja haluaisin jäädä opiskelemaan ja tekemään töitä! Mutta ilman asuntoa ja käyttörahaa se ei ole mahdollista, ja melkein kaikilla kavereilla jää nyt tutkinto kesken. On aivan kamalaa joutua takaisin Venäjälle ilman mitään tutkintoa emmekä me saa Suomestakaan töitä ilman koulutusta.

RehtiSedu on projekti, jonka tavoitteena on auttaa Lapualla opiskelevia venäläisnuoria saamaan takaisin heille kuuluvat oikeudet. Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu on lakkauttanut näiden etujen maksamisen. Edut koskevat asumista, ruokailuja ja 80 euron kuukausittaista käyttörahaa.