Amadeus Lundberg - pikkuviulistista tangokuninkaaksi - Viihde - Ilta-Sanomat

Amadeus Lundberg - pikkuviulistista tangokuninkaaksi

Tangokuninkaaksi kruunattu aloitti musiikkiuransa pikkupoikana seuraten isänsä jalanjälkiä viulun soittamisessa.

Julkaistu: 12.7.2009 14:23

-Olen ollut musiikin kanssa tekemisissä kolmivuotiaasta asti, joten kokemusta on kertynyt. En ole laulanut kovin paljon, mutta olen esiintynyt pienestä asti, kertoo lauantaina kruunattu tangokuninkaallinen Amadeus Lundberg, 20.

Helsinkiläinen Lundberg oli kuudesta tangofinalistista nuorin ja kilpailussa ensikertalainen.

Finaaliin hän lähti yleisöäänestyksen selvänä suosikkina. Voitto tuli kappaleilla Romanesca, Rakkaus ei oo pysyvää ja Onnemme kyyneleet.

-Kyllähän sitä jännitti, millaisen päätöksen tuomaristo tekee, kun olen näin nuori. Kyllä he sitten uskoivat, että pystyn tähän pyöritykseen, Lundberg iloitsee.

Laulu-ura alkoi oopperassa

Musiikki-ihmisiä on suvussa sekä isän että äidin puolella, joten Amadeus Lundbergille oli luontevaa jo pikkupoikana nousta lavalle viulistina. Viulun soittoa hän opiskeli musiikkiopistossa ja peruskoulunsa hän kävi musiikkiluokalla. Laulu-urakin alkoi klassisen musiikin puolella.

-Laulu tuli kehiin 12-vuotiaana oopperan lapsikuorossa, Lundberg kertoo.

Sittemmin Amadeus Lundberg on ollut isänsä Taisto Lundbergin yhtyeessä kitaristina ja taustalaulajana. Nämä keikat hän aloitti yläasteikäisenä nuorukaisena. Nyt on edessä tiivistä harjoittelua ja mahdollisimman ahkeraa keikkailua oman Fantasia-bändin kanssa.

"Olen aina oma itseni"

Isän puolelta Amadeus Lundberg on romanisukua, ja hän on ollut jonkin verran mukana Hortto Kaalo -yhtyeen esiintymisissä. Romanikulttuurin kaikkia perinteitä hän ei kuitenkaan noudata.

-Käytin seitsemän vuotta romanivaatteita, mutta noin puoli vuotta sitten rupesin käyttämään farkkuja. Olen kuitenkin aina ollut oma itseni, vaikka vaatteet ovat vaihtuneet.

Nuori tangokuninkaallinen lupaa olla kiltti, kohtelias ja hyväkäytöksinen. Lööppiskandaaleihin johtavaa porsastelua hän ei aio harrastaa.

Seinäjoen Tangomarkkinoita vietettiin tänä vuonna 25. kerran. Aiemmasta käytännöstä poiketen nyt valittiin vain yksi tangokuninkaallinen.

Tangomarkkinoihin kuului myös sävellys- ja sanoituskilpailu. Sen voittivat Jussi Rasinkangas ja Pekka Eronen kappaleellaan Häätango. Uusia tangoja lähetettiin kilpailuun 175 kappaletta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?