SIG-yhtyeen Matti Inkisen vakava sairaus: Flunssa olikin aivokasvain - Viihde - Ilta-Sanomat

SIG-yhtyeen Matti Inkisen vakava sairaus: Flunssa olikin aivokasvain

SIG-yhtyeen laulajan Matti Inkisen, 50, ystävät ovat järkyttyneitä Inkisen vakavasta sairaudesta. Viime kuukausina kovasta päänsärystä ja pahoinvoinnista kärsineellä Inkisellä todettiin muutama päivä sitten iso aivokasvain.

SIG-yhtyeen laulajan Matti Inkisen,50, ystävät ovat järkyttyneitä Inkisen vakavasta sairaudesta.

8.10.2008 6:24

- Kyllä tämä oli meille kaikille sellainen pommi, ettei muuta pysty nyt ajattelemaan kuin että toivottavasti kaikki menee hyvin, toteaa Inkisen nuoruudenystävä, SIGin kosketinsoittaja Juha Oksanen.

Matti Inkinen leikataan tällä viikolla. Eilen häntä valmisteltiin leikkaukseen Turun yliopistollisessa sairaalassa.

Tieto kasvaimesta tuli Inkiselle ja hänen lähipiirilleen täytenä yllätyksenä. Inkisellä oli ollut oireita, joiden vuoksi SIG joutui perumaan kaksi keikkaansa. Aluksi oireiden syyksi arveltiin vain ärhäkkää flunssaa.

Kasvain on hyvänlaatuinen, ja se saataneen pois, jos leikkaus onnistuu. Aivoleikkaus on kuitenkin aina erittäin vakava operaatio.

- Matti on tällaisessakin tilanteessa ollut täynnä virtaa. Hän on niin elämänmyönteinen ihminen, että me muutkin olemme pystyneet olemaan rauhallisia. Mutta todella iso asia tämä on, Juha Oksanen kertoo.

Inkinen kärsi jo elokuussa kovasta päänsärystä. Epätietoisuus Inkisen oireista näkyy selvästi yhtyeen päiväkirjassa.

"Matti Inkistä vaivaava tunnistamaton sairaus (virus tms.) pakottaa yhtyeen perumaan perjantaiksi 26.9. sovitun Kuusamon ravintola Zonen keikan. Tutkimuksissa ei ole selvinnyt sairauden aiheuttajaa. Lääkärikäyntien ja -tutkimusten perusteella Inkiselle on määrätty sairauslomaa."

Viime viikolla yhtye tiedotti seuraavienkin esiintymisten peruuntuvan ja Inkisen jäävän sairauslomalle.

"Elo-syyskuussa pahoinvoinnista ja päänsärystä kärsineen SIG-yhtyeen laulajan ja johtohahmon Matti Inkisen vaivojen syyksi on paljastunut aivokasvain. Verekäs ja iso tuumori on syy menon takkuamiseen oletetun ylirasituksen takia. Bändillähän on 30-vuotisjuhla, ja Inkisellä on ollut sosiaalialan kolmivuoroleipätyö ja sairaanhoitajaksi opiskelun lopputyö", bändin kotisivulla tiedotettiin eilen.

Keikat eivät nyt huoleta lähipiiriä.

- Niille ei ole tehty nyt mitään. Katsomme niitä asioita sitten, kun Matti on toipunut, Oksanen sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?