Ra soittaa 11-vuotiasta heviä - Viihde - Ilta-Sanomat

Ra soittaa 11-vuotiasta heviä

Pohjoishelsinkiläinen hevibändi Ra on tehnyt levytyssopimuksen EMI:n kanssa. Yhtyeen jäsenten enemmistö oli sopimusta allekirjoittaessa 11-vuotiaita!

Levytyssopimus 11-vuotiaina! Hevibändi Ra:n basisti Jaanis, rumpali Jesse ja kitaristi Tomi ovat Suomen nuorimmat rock-tekijät.­

24.11.2007 15:00

Ra lienee Suomen rockhistorian nuorin levyttävä oikea bändi. Aiemmin kunnia kuului ilmeisesti Tiktakille, jonka keski-ikä oli ensilevyä tehtäessä 13 vuotta. Sekä Tiktak että Ra ovat tulleet Pohjois-Helsingin Bändikoulusta.

Ra:n nuoret pitkätukat ovat laulaja-basisti Jaanis, 12, rumpali Jesse, 11, ja laulaja-kitaristi Tomi, joka juuri täytti 12. Kolmikko käy samaa musiikkiluokkaa Suutarilan ala-asteen kuudennella luokalla.

- On tästä iästä etuakin paljon. Siitä innostutaan. Siitä on haittaa, mutta on etujakin, Jaanis toteaa.Ra sanoo soittavansa "faaraoheviä". Yhtyeen nimi löytyi koulun historian tunnilta, jossa puhuttiin muinaisen Egyptin auringonjumalasta.

Nuoret muusikot ovat osaavia ja asenteellisia rokkareita. Bändin perustamisen syy oli selvä:

- Tää on siistiä. Karskia, Tomi toteaa.

Ra:n kyvyt voi todeta IS:n verkkosivuilla näkyvästä ja kuuluvasta Lion-kappaleesta.Pojat toivovat musiikista elämänuraa. Keikkoja on nyt takana reilut kymmenen. Fanikuntaakin löytyy jo.

Ra soittaa vain itse tekemäänsä musiikkia. Tulevissa kappaleissa he aikovat siirtyä enemmän suomen kieleen.

- Mitä nyt tän ikäiset englantia osaavat, pojat toteavat sarkastisesti.

Entäs jos levyttämään pääsyn ehtona olisi ollut parturissa käynti?

- No sitten ei olis tullu sopimusta, Jesse ilmoittaa heti.

- No mun hiukset kyllä kasvaakin nopeasti, Jaanis liennyttää.

- Jos viisikin senttiä olisi pitänyt ottaa, niin ei käy, Tomi pohtii.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?