Aikuisten diskossa on K-50! - Viihde - Ilta-Sanomat

Aikuisten diskossa on K-50!

Lauantai-iltana helsinkiläisen G18-ravintolan edustalla roihuavat tervapadat. Ravintolassa on alkamassa jo laajaa mainetta niittäneen diskomamman, Lilu Nissinen-Turjan, 57, viisikymppisten disko.

10.10.2006 14:49 | Päivitetty 16.10.2006 14:49

Ovella tupeksii innokkaita bilettäjiä ruuhkaksi asti. Sankka jono kulkee virtana ravintolaan samalla kun osa porukasta purnaa ovien ulkopuolella.

- Me ei päästä sisään, kun ei tiedetty ilmoittautua etukäteen. Ollaan odotettu kuukausi tätä iltaa, bilemielellä kaupunkiin tälläytyneet Pirjo Tuomisto ja Eija Fröberg huokaavat pettyneinä.

RAVINTOLASTA RAIKAA kauas kadulle ankara diskojytä. Järjestysmiehen hommia hoitava Lena Tontti tulee rauhoittelemaan ulkopuolella seisovaa kansaa.

- Älkää hätäilkö. Ravintolaan mahtuu 200 henkeä ja 160 on ilmoittautunut sinne jo etukäteen. Tilaa on vielä, Lena selvittää.

Ravintolan sisäpuolella istuu rivissä kolmen naisen ryhmä myymässä lippuja ja tsekkaamassa papereita.

- Ikärajan suhteen olemme tarkkoja, sillä alaikäisiä yrittää koko ajan sisään. Väärennettyjä papereita ei juuri näy, mutta monenlaista selittäjää käy ovella, Paula Söderholm sanoo.

Tässä oli juuri äsken yksi neljäkasi, jonka kohdalla teimme poikkeuksen, koska hänellä oli takaaja mukanaan, Henna Nissinen taustoittaa tiukkaa seulaa.

Kymmenen euron hintaiset liput menevät kuin kuumille kiville, ja vahtimestarit ottavat takkeja solkenaan narikkaan.

- Hienoja iltoja nämä viisikymppisten diskot. Naiset ovat vonganneet minuakin jo useampaan kertaan matkaan, narikkavastaava Jukka Federley myhäilee.

TANSSILATTIALLA on heti täysi häkä päällä. Dj Håkki ja valomestari Mosse Månsson heiluvat tiskinsä takana aidosti 70-luvun malliin.

- Tervetuloa! Håkan Rosenström tuulettaa tummien silmälasiensa takaa ja vääntää saman tien nupit kaakkoon.

Bailumusa on pääasiassa 70-luvun ehtaa diskokamaa, mutta välillä herkutellaan myös 80- ja 90-lukujen valioilla. Nostalgiaa iltaan tuovat myös kultaiset 60-luvun hitit.

Keskellä diskolattiaa bailaa myös diskomamma Lilu (kuvassa), jonka riemu on rajaton paikan saamasta nopeasta suosiosta.

- Meitä yli viisikymppisiähän on vissiin pari miljoonaa Suomessa. Näitä iltoja pitää jatkossa pitää useammin. Ja visioitahan riittää. Voi olla, että jatkossa vaihdetaan puolilta öin musaa ja vähän porukkaakin. Sitten valloitetaan Turku, Tampere ja Tukholma, Lilu intoilee kuohuviinilasi kädessään.

Ravintola G18:n tilat alkavat väistämättä käydä ahtaiksi jo neljäntenä K-50 diskoiltana. Lilu sanookin, että uutta bailupaikkaa etsitään täyttä päätä, suosio on ylittänyt kaikki odotukset.

Iltaa kohden meno vain paranee. Heilumisen lisäksi tanssilattialla lauletaan ääneen tuttuja kappaleita.

- Mutta miehiä tänne on saatava lisää! Ihan pakko, naiset eteisessä toivovat yhdestä suusta.

ETEISEN NURKASSA seisoskelee kaivattu kaksilahkeinen harvinaisuus.

- Mahtava fiilinki. Voin vilpittömästi sanoa, että hirveä määrä toinen toistaan upeampia naisia - mutta ei kuvia eikä nimiä - olen salaa täällä, mies kuiskaa hiljaa.

Samaa sanoo ravintolan tupakkapuolella jäähdyttelevä helsinkiläinenAmi.

- Herranjumala miten paljon täällä on hyvin säilyneitä naisia! Täytyy myöntää, että meikäläisiä täällä on todellakin vähän, mutta - eihän se minua mitenkään varsinaisesti haittaa, tilanteeseen tyytyväinen mies hymyilee.

SISÄPIHALLA, hodarimyynnin vieressä, on tuulettumassa jo toistamiseen diskossa bailaava aviopari Aila ja Pentti.

- Kuka vielä sanoo, ettei yli viisikymppiset osaa bilettää? Täältä ei puutu enää kuin esitanssijat. Sellaisia oli 70-luvun diskoissakin, pariskunta tuumaa.

Myös baarin puolella käy kuhina. Tiskin takana huhkii bilekansaa huomattavasti nuorempi tarjoilija Sabina. Hän on ällistynyt siitä, miten paljon tähän porukkaan uppoaa lonkeroa.

- Lonkero oli kai pop, kun tämä jengi oli nuori. Muuten on pakko sanoa, että nämä osaavat kyllä irrotella.

Vantaalainen Liisa, 52, seisoo baarissa yksin lonkero kourassaan. Häntä ei voisi vähempää kiinnostaa se, ettei paikalla ole kuin kourallinen miehiä.

- Mitä sitten? Täällä on muutenkin nastaa. Tuntuu mukavalta, kun täällä on kaikki yhtä vanhoja ja saa kerrankin näyttää ihan itseltään ja ikäiseltään.

IS / ANNE ERJONSALO

Seuraava K-50 disko lauantaina 11. marraskuuta klo 20 alkaen ravintola G18:ssa, Yrjönkatu 18. Liput 10 euroa. Ei ennakkoilmoittautumisia ja miehet puoleen hintaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?