Conan O'Brienin tukijat yhdistyvät Facebookissa

Julkaistu:

Talkshow-juontaja Conan O'Brienin työkiistaa NBC:n kanssa vastustavat tukijat ovat perustaneet Facebookiin useita tukiryhmiä, joihin kuuluu jo tuhansia käyttäjiä, kertoo TMZ.com.

Ryhmien tunnuksena on Barack Obaman vaalimainosten hengessä tehty piirros, jossa oranssitukkainen Conan poseeraa jylhänä. Kuvan alapuolella on teksti I'm with Coco.

Monet ryhmään liittyneistä ovat Conanin työtovereita ja Tonight Show'n työntekijöitä NBC:ltä. Moni on myös tehnyt kampanjatunnuksesta myös oman henkilökohtaisen profiilikuvansa.

Kädenvääntö Conanin ja NBC:n välillä alkoi, kun yhtiö päätti siirtää Conanin isännöimän Tonight Show'n myöhäiseen yöhön ja asettaa entisen Tonight Show -isännän Jay Lenon uuden alkuillan ohjelman Tonight Show'n perinteiselle paikalle kello 23.30:een.

Conanin aloitettua Tonight Show'ssa sekä hänen että Lenon katsojaluvut ovat laskeneet, joten NBC haluaa palauttaa Lenon takaisin vanhaan ohjelma-aikaansa ja tuupata Conanin paraatipaikalta myöhäiseen yöhön.

NBC:n ilmoituksen jälkeen O'Brien ilmoitti, ettei halua olla tuhoamassa Tonight Show'n perinnettä, eikä näin ollen aio jatkaa NBC:llä mikäli ohjelma-aikaa muutetaan.

- 60 vuoden ajan Tonight Show on lähetetty heti myöhäisten paikallisuutisten jälkeen.

Uskon vilpittömästi, että Tonight Show'n siirtäminen toisen vuorokauden puolelle vahingoittaisi vakavasti sitä, mitä pidän televisiohistorian mahtavimpana tavaramerkkinä, O'Brien kirjoitti tiistaina tiedotteessaan.

Lehtitietojen mukaan O'Brienin sopimuksessa mainitaan selvästi, että tämä saa käyttää ohjelmassaan Tonigh Show -nimeä. Ohjelman esitysaikaa ei sopimuksessa mainita, sillä sopimusta tehdessä kenellekään ei ole edes tullut mieleen, että instituutioksi muodostunut ohjelmapaikka voisi muuttua.

Los Angeles Times -lehden mukaan NBC:n pitäisi maksaa O'Brienille liki 28 miljoonaa euroa sopimusrikkomuksesta, mikäli työsopimus joudutaan syystä tai toisesta purkamaan.