Käsky-näyttelijät: Homokohtauksen tekeminen oli helppoa! - Viihde - Ilta-Sanomat

Käsky-näyttelijät: Homokohtauksen tekeminen oli helppoa!

Julkaistu: 15.8.2008 6:01

Kotimaisen uutuuselokuva Käskyn pääosanesittäjät Samuli Vauramo ja Eero Aho sanovat etukäteen huomiota herättäneen kahden miehen välisen seksikohtauksen olleen odotettua helpompi.

- Elokuvan trailerissa oli kohtaus, jossa ratsastan hevosella. Se oli hankalampaa kuin seksikohtauksen tekeminen, sotaoikeuden tuomaria Emil Hallenbergiä esittävä Aho kertoo IS:lle.

Aiemminkin rajuja ja vaikuttavia rooleja esittäneen Ahon mukaan eroottinen kohtaus oli jopa helpompaa kuvata miehen kuin naisen kanssa.

- Siitä puuttuu se pienikin viritys, mikä naisen kanssa saattaisi olla käynnissä. Siihen ei myöskään liity samanlaista häpeää. Miehet munasillaan kuvauksissa eivät hätkäytä muutenkaan juuri ketään, Aho toteaa.

Sisällissodan loppuvaiheisiin sijoittuvan elokuvan päähahmoa, jääkäri Aaro Harjulaa näyttelevä Vauramo vähättelee koko kohtauksen erikoisuutta.

- Suomessa tämä on toki ollut tähän asti harvinaista, mutta maailmallahan homokohtaukset ovat aivan arkipäivää. Muistellaan esimerkiksi Brokeback Mountain -elokuvaa ja koko Älä kerro äidille -sarjaa, Vauramo muistuttaa.

- Emme olleet sen lähempänä kuin miehet saunassa, Vauramo sanoo.

Käsky perustuu Leena Landerin vuonna 2003 julkaistuun samannimiseen, ylistettyyn kirjaan. Yhdestä homoeroottisesta kohtauksesta huolimatta tarinan keskiössä on puna-armeijan joukoissa taistelevan naisen ja valkoisen jääkärin rakkaustarina.

Niku Hooli

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?