Kuningatar jää pois vihkiäisistä - Viihde - Ilta-Sanomat

Kuningatar jää pois vihkiäisistä

Buckinghamin palatsi kertoi myöhään eilen illalla kuningatar Elisabetin päättäneen jäädä pois prinssi Charlesin vihkitilaisuudesta.

23.2.2005 0:00

- Kuningatar ei osallistu siviilivihkimistilaisuuteen, koska hän on ymmärtänyt prinssi Charlesin ja Camilla Parker Bowlesin toivovan matalan profiilin tilaisuutta, palatsin tiedotteessa todettiin.

Ilmoitus oli jatkoa Charlesin ja Camillan häiden yllättäville käänteille, jotka uhkaavat tehdä koko häistä yhden suuren katastrofin.

Hääpaikka jouduttiin jo vaihtamaan Windsorin linnasta Windsorin kaupungintalolle, koko siviilivihkimisen laillisuus on kyseenalaistettu ja nyt saarivaltion hallitsija ja sulhasen äiti, kuningatar Elisabet ei aio osallistua siviilivihkimiseen lainkaan.

- Kyllä tämä herättää kysymyksiä, ihmetteli BBC:n kuninkaallisiin erikoistunut kirjeenvaihtaja.

Kuningatar Elisabet osallistuu kuitenkin siviilivihkimisen jälkeen Windsorin linnan kappelissa järjestettävään rukous- ja siunaustilaisuuteen.

Kyseessä saattaa olla silkka turvallisuustoimenpide. Siviilivihkimisen siirtäminen kaupungintalolle on aiheuttanut runsaasti päänvaivaa turvallisuushenkilöstölle ja poliisille, joiden pitää tutkia joka paikka ennen tilaisuuden alkua terrori- ja sabotaasi-iskujen varalta.

Jotkut arvelivat myös tuoreeltaan, että kaupungintalo saattaisi yksinkertaisesti olla liian rahvaanomainen paikka kuningattarelle.

Sekä Camillan lapset Laura ja Tom että prinssit William ja Harry osallistuvat kuitenkin myös siviilivihkimiseen.

Camillan ja Charlesin kerrottiin jo aikaisemmin päättäneen suoriutua siviilivihkimisestä ilman best mania ja morsiusneitoja, mikä viittaa myös tilaisuuden matalaan profiiliin

Varkauden painossa ilmenneiden teknisten ongelmien vuoksi uutinen puuttuu osasta tämän päivän Ilta-Sanomia. Pahoittelemme tapahtunutta ja julkaisemme uutisen internet-sivuillamme kokonaisuudessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?