Rennyn leffa floppasi USA:ssa - Viihde - Ilta-Sanomat

Rennyn leffa floppasi USA:ssa

Suomalaisohjaaja Renny Harlinin Hollywood-uran pohjakosketus saavutettiin viikonloppuna, kun hänen ohjaamansa Mindhunters sai lopultakin ensi-iltansa jenkkiteattereissa. Viikonlopun 10. katsotuin elokuva keräsi lipputuloja säälittävästi vain kaksi miljoonaa dollaria. Saman viikonvaihteen ykköselokuva keräsi

16.5.2005 0:00

24 miljoonan dollarin lipputulot.

Harlinin tähänastisen uran karmein floppi on ollut Kurkunleikkaajien saari (1995). Merirosvoelokuvan budjetti oli 98 miljoonaa dollaria, ja lipputuloja kertyi lopulta vain kymmenen miljoonaa taalaa. Mindhunters pistää nyt vielä Kurkunleikkaajien saarta pahemmaksi. FBI-trillerin lopulliset Pohjois-Amerikan tuottoluvut tulevat jäämään vain noin neljään miljoonaan dollariin.

Jo kaksi ja puoli vuotta valmiina ollut murheenkryyni tuotiin Pohjois-Amerikassa teattereihin vain 1040 esityskopiolla. Elokuvan levittäjä- ja tuotantoyhtiö Dimension Films ei markkinoinut Mindhuntersia ennen ensi-iltaa käytännössä lainkaan. Tarkoitus on ilmeisesti, että elokuva sysätään nopeasti videovuokraamoihin ja kauppojen alennuslaareihin.

27 miljoonan dollarin tuotantobudjetilla tehty Mindhunters on suomalaisille tuttu elokuva. Se tuli meillä teattereihin jo vuosi sitten kesäkuussa. Mindhuntersin surkea menestys Pohjois-Amerikassa voi tarkoittaa sitä, että elokuva tulee saamaan lopulta jopa vähemmän lipputuloja kuin Harlinin ensiohjaus Born American ( Jäätävä Polte, 1986). Lue Rennyn hiteistä ja flopeista päivän lehdestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?