Sunrise Avenue kepitti Robbie Williamsin

Julkaistu:

Sunrise Avenuen suosiolle Keski-Euroopassa ei näy loppua ja helsinkiläisbändihän takoo, kun rauta on kuumaa: kesän keikkakalenteriin mahtuu suomalaisfanien harmiksi vain kaksi Suomen-keikkaa.

-Juhannukseksikin osuu juuri yksi tosi iso festari Itävallassa, solisti Samu Haber harmittelee, mutta myöntää, että sinne on mentävä, mistä leipää tulee.

- Meidän esikoisalbumin biisi Fairytale Gone Bad oli koko viime vuosikymmenen soitetuin biisi Keski-Euroopassa, Robbie Williams jäi Feel-biisillään toiseksi, Haber riemuitsee.

Sunrise Avenuen ensimmäinen keikka pitkän studiorupeaman jälkeen oli maanantaina Lastenklinikoiden kummien konsertissa Helsingissä. Haber ei malttanut olla hehkuttamatta bändin 2. kesäkuuta ilmestyvää akustista live-levyä, joka on taltioitu viime maaliskuun aikana Euroopan-kiertueella.

- Se on meidän hienoin levy ikinä, palataan kunnolla juurillemme. Oltiin ihan tippa linssissä, kun ilta toisensa jälkeen jengi halusi tulla kuunteleen puolentoista tunnin akustista keikkaa. Kuukaudessa myytiin 39 000 lippua, Haber muistelee.

Sunrise Avenuen kolmas studiolevykin on jo työn alla, mutta sitä työstetään kaikessa rauhassa keikkailun ohessa. Levy on suunniteltu julkaistavaksi vasta ensi vuoden alussa.

- Nyt tehdään taas musiikkia tekemisen ilosta eikä siksi, että joku pukupelle sanoo, että tällainen musa myy. Me selvittiin toisen albumin kirouksesta, Haber sanoo.

2006 julkaistun ja yli 400 000 myyneen esikoislevyn On The Way To Wonderland jälkeen toisen studiolevyn tekeminen oli kaikkea muuta kuin helppoa. Popgasm ilmestyi lopulta vuosi sitten - ja Haber myöntää bändin eksyneen hieman polultaan.

- Siinä joutui yhtäkkiä tottumaan siihen, ettei lentokentilläkään pysty liikkumaan ilman, että valokuvaajat on kintereillä. Ei meillä nyt varsinaisesti kusi noussut päähän, mutta piti vähän hakea itseään ja miettiä, mitä annettavaa tässä vielä musiikillisesti on. Mutta nyt ollaa taas on the road, hän iloitsee uudesti löytyneestä intohimosta.