Vanhanen ja Mertala pyörälenkillä raemyrskyssä - Viihde - Ilta-Sanomat

Vanhanen ja Mertala pyörälenkillä raemyrskyssä

Kesäsäät eivät helli aina Ruotsissakaan. Pääministeri Matti Vanhanen ja hänen mukanaan Suomea edustava naisystävä Sirkka Mertala lähtivät tovi sitten polkupyörälenkille muiden pohjoismaisten pääministereiden ja heidän puolisoidensa kanssa

Sirkka Mertala viihtyi Ruotsin pääministerin rouvan Filippa Reinhardtin seurassa kanavaristeilyllä.

16.6.2008 14:49 | Päivitetty 16.6.2008 15:53

Rennoksi ulkoiluksi tarkoitettu kierros koki hyytävän käänteen, kun taivas repesi, ja arvovieraiden niskaan ryöpsähti oikea raemyrsky.

- Heidän piti tehdä 10 kilometrin lenkki, mutta se joudutaan kyllä varmasti keskeyttämään, kertoi ruotsalaisen tietotoimiston TT:n reportteri Jaan Winter IS:lle hetki sitten.

Vanhanen ja Mertala edustavat Suomea Pohjoismaiden pääministerien kokouksessa Ruotsin Vadstenassa.

Mertala on saanut jo neuvoja muilta pääministerien rouvilta, kertoo MTV3:n Viihdeuutiset. Mertala kertoo saaneensa illallisella ohjeita tulevaan. Mertalan mukaan Ruotsin, Norjan ja Tanskan pääministereiden rouvat neuvoivat hänelle, miten yhdistää oma työelämä ja edustustehtävät.

- Minulla on ennen kaikkea päivätyö ja pyrin osallistumaan tilaisuuksiin mahdollisuuksien mukaan.

Tänään Mertalan ja muiden rouvien ohjelmassa oli pyöräretken lisäksi muun muassa kävelyretki historiallisessa Vadstenassa, kanavaristeily ja tutustuminen lasinpuhalluspajaan, jossa rouvat puhalsivat itselleen pienet maljakot.

- Hyvin vapaamuotoista tämä on ollut. Ei tämä juuri edustamiselta tunnu, Mertala sanoi STT:lle.

Tyylikkääseen harmaaseen jakkuun ja caprihousuihin pukeutunut Mertala kiitteli Götan kanavan upeita maisemia, joissa hän ei ole aiemmin vieraillut. Uusia matkoja Vanhasen kanssa ei ole hänen mukaan vielä luvassa.

- Katsotaan nyt, miten tästä ensimmäisestä selvitään, Mertala nauroi.

Vakuutusalalla työskentelevän Mertalan kesäsuunnitelmissa on lähinnä vain "oleilua Suomenmaassa". Loma tulee tarpeeseen.

- On ollut aika vauhdikas kevät.

Pääministeri Matti Vanhanen ja naisystävänsä Sirkka Mertalan kanssa pyöräretkellä Borensbergissä Ruotsissa.

Matti Vanhanen ja naisystävänsä Sirkka Mertala pukeutumassa suojavaatteisiin Brunnebyn mehustamossa Borensbergissä.

Sirkka Mertala ja Matti Vanhanen pyöräilemässä Borensbergissä Ruotsissa maanantaina.

Vasemmalta Islannin pääministeri Geir H. Haarde ja vaimo Inga Jona Thordardottir, Norjan pääministeri Jens Stoltenberg, Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen ja vaimo Ann Mette Rasmussen, Ruotsin pääministeri Fredrik Reinfeldt ja vaimo Filippa Reinfeldt ja Suomen pääministeri Matti Vanhanen ja naisystävänsä Sirkka Mertala.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?