Ilta-Sanomat avasi levykaupan - Viihde - Ilta-Sanomat

Ilta-Sanomat avasi levykaupan

Ilta-Sanomat on avannut nettisivuilleen online-musiikkikaupan. Palvelu avautui eilen osoitteessa www.iltasanomat.fi/musiikki

16.9.2005 0:00

Ilta-Sanomien internetsivun yhteydessä osoitteessa www.iltasanomat.fi toimiva kauppa myy wma- ja mp3-muodoissa olevaa musiikkia, jota on soitettavissa tietokoneella ja useimmilla kannettavilla mp3-soittimilla.

- Olemme jo tällä hetkellä suurin kuluttajille suunnattu kauppapaikka Keltaisen pörssin ja Huuto. netin kautta. Ilta-Sanomat Oy:n verkkosivuilla käy viikoittain lähes miljoona eri kävijää. Verkkomusiikkikaupan perustamiseen oli enää veteen piirretyn viivan mittainen matka, kun meillä on sekä runsaasti kävijöitä että kokemusta kuluttajille suunnattujen kauppapaikkojen pyörittämisestä, Ilta-Sanomat Oy:n toimitusjohtaja Pekka Harju kertoo.

Kaupasta voi kokonaisten albumien lisäksi ostaa myös yksittäisiä kappaleita. Musiikkikaupassa on alkuvaiheessa tarjolla yli 400.000 kappaletta, joista suomalaisia on yli 12.000. Kun nettikaupan avaamisesta oli eilen kulunut kaksi tuntia, ladatuin kappale oli Anne Mattilan Perutaan häät.

Myytävät musiikkitiedostot ovat kopiosuojattuja. Jokaisesta ostetusta kappaleesta voi polttaa omaan käyttöön kolme kopiota cd:lle sekä tehdä kolme kopiota esimerkiksi kannettavaan soittimeen.

Musiikkikaupan tekninen toteuttaja on ruotsalainen Inprodicon Ab, joka on toteuttanut vastaavia kauppoja yhteistyössä levy-yhtiöiden kanssa muissakin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?