Asiantuntijat: Saareloiden ero oli odotettu - Viihde - Ilta-Sanomat

Asiantuntijat: Saareloiden ero oli odotettu

Rakkausvalmentaja ja radiojuontaja Mia Halonen ei yllättynyt kansanedustaja Tanja Saarelan ja hänen puolisonsa, ohjaaja Olli Saarelan erosta.

Rakkausvalmentajan mukaan mieheltä vaaditaan suurta itsetuntoa, jos hän seurustelee kauniin ja yhteiskunnassa näkyvän naisen kanssa.­

27.11.2007 6:30 | Päivitetty 27.11.2007 7:02

Halonen kertoo aistineensa ilmassa eron merkkejä jo siinä vaiheessa, kun Saarelat menivät naimisiin toukokuussa 2006 vain noin puolen vuoden seurustelun jälkeen. Halonen kertookin aavistaneensa eron.

- Ydinkysymys tässä suhteessa ovat olleet parin persoonat ja temperamentit sekä niiden yhteensovittaminen, Halonen arvioi.

Rakkausvalmentajan mukaan mieheltä vaaditaan suurta itsetuntoa, jos hän seurustelee kauniin ja yhteiskunnassa näkyvän naisen kanssa. Sellaisia miehiä ei Halosen mukaan Suomesta kovin helposti löydy.

- Tanja on todella kaunis, mukava ja huumorintajuinen ihminen. Hän tarvitsee miehen, joka on menestynyt omalla alallaan, eikä ole mikään kuumakalle, mutta ei myöskään tylsimys, Halonen näkee.

Hätäisiä päätöksiä

Saarelat menivät kihloihin seurusteltuaan vain muutaman kuukauden. Pariskunta vaihtoi kihlasormuksia Rooman-lomallaan maaliskuussa 2006. Loppuvuodesta 2005 alkanut suhde oli siis tuolloin varsin tuore.

Rakkausvalmentaja Halonen suosittelee rakastuneille pidempää seurusteluaikaa, sillä hänen mielestään pikainen sitoutuminen voi enteillä pikaista eroa. Rakastunut ihminen kun saattaa alkuhuumassa tehdä hätäisiä päätöksiä. Halosen mielestä vasta arjen koittaessa selviää, onko kumppani sittenkään itselle sopiva.

- Vuodessa ehtii nähdä toisen niin loma-aikana kuin työstressin keskelläkin. Toisaalta arvostan sitä, että ihminen elää rohkeasti. On todella onnetonta, jos elämä pitää elää varmistellen, rakkausvalmentaja pohtii.

Lainvastaisia asioita

Työnohjaaja ja johtava kouluttaja Meri Saarnilahti-Becker on samoilla linjoilla Mia Halosen kanssa: Tanja ja Olli Saarelan avioliiton päättyminen oli hänen mielestään vain ajan kysymys.

Saarnilahti-Becker kertoo arvelleensa jo suhteen alkuvaiheessa, että Saareloiden avioliitto kestää korkeintaan puolitoista vuotta. Molempien menneisyydestä löytyy hänen mielestään haasteita ja vaikeita asioita, jotka vaativat käsittelyä.

- Olli Saarela teki lainvastaisia asioita, eikä Tanjan masennusta osattu hoitaa pois, Saarnilahti-Becker arvioi.

Lainvastaisuuksilla Saarnilahti-Becker viittaa muun muassa Olli Saarelan rattijuoppoudesta saamiin sakkorangaistuksiin ja bensa-asemalla maksamatta tankkaamisen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?