He ovat Janinan mallikilpailun tuomarit

Julkaistu:

Janina Fryn uimapukumalliston uuden keulakuvan etsintä on täydessä vauhdissa. Kahden viikon aikana on tullut kymmeniä hakemuksia naisilta, jotka tavoittelevat mallisopimusta ja sen tuomaa 10 000 euron palkkiota.

Hakuaika jatkuu joulukuun loppuun asti. Sen jälkeen tuomaristo käy hakemukset läpi ja valitsee joukosta potentiaalisimmat ehdokkaat jatkoon.

Kilpailun tuomaristo julkaistiin tänään. Tuomaristossa istuvat Janinan lisäksi Paparazzi-mallitoimiston toimitusjohtaja Laila Snellman ja IS:n viihdetoimittaja Mikko Räsänen. Lisäksi Tokmanni-konserni saattaa nimittää tuomaristoon oman edustajansa.

IS kysyi kaikilta kolmelta jo nimetyltä tuomarilta seuraavat kysymykset:

1. Mihin kiinnität ensimmäisenä huomion uutta mallia arvioidessasi?

2. Ketkä ovat tämän hetken kotimaiset suosikkimallisi?

Laila Snellman

1. Kiinnitän huomiota aivan ensimmäiseksi kasvoihin ja kuvauksellisuuteen. Kasvojen symmetrisyys, silmien ja suun muoto sekä katse muodostavat tärkeimmät kiinnekohdat johon tartun alkuun. Sen jälkeen tulee vartalo ja siinä sopusuhtaisuus ratkaisee.

2. Anette Montin, Mia Frilander ja Suvi Koponen

Janina Fry

1. Yritän katsoa läpi meikin ja stailauksen ja arvioida mallin säteilyä, muuntautumiskykyä ja hymyn aitoutta. Katson myös osaako malli olla mahdollisimman rento ja samalla sataprosenttisesti läsnä kuvassa. Kauniit piirteet ja vartalon sopusuhtaisuus ovat myös tärkeitä tekijöitä. Luonnollisuus on valttia koska silloin näkee kaiken olennaisen.

2. Suomessa on monia loistavia malleja, että on mahdotonta nimetä vain kolmea. Toivottavasti tämän kilpailun jälkeen tuo joukko kasvaa taas yhdellä.

Mikko Räsänen

1. Kasvoihin ja katseeseen. Uimapukumallia kuvattaessa halutaan yleensä välittää hyvää fiilistä ja siksi hymy on tärkeä. Mallin iloisuudestaan täytyy myös näkyä hänen silmistään ja olemuksestaan, sillä se tekee kuvasta uskottavan.

2. Sofia Morelius, Maryam Razavi ja Elina Pekkanen

Osallistu Janina F Uimapukumalli 2009 -kilpailuun. Linkki osallistumisohjeisiin on nähtävissä alla.