Jimi Hendrix Helsingissä 1967 - ainutlaatuinen kaitafilmi löytyi

15-vuotias Pasi Kivi tallensi 1967 kaitafilmille erään Helsingissä konsertoineen artistin. Nyt tämä Jimi Hendrixin konserttinauha on ainutlaatuinen harvinaisuus, ilmeisesti ainoa lajissaan maailmassa.

Helsingin Kulttuuritalolla nähtiin 22.5.1967 yksi konserttitalon merkittävimmistä esiintyjistä kautta talon historian, kun lavalle nousi kohtalaisen tuntematon yhtye Yhdysvalloista, The Jimi Hendrix Experience.

8.1.2010 8:29 | Päivitetty 8.1.2010 16:14

Helsingin Kulttuuritalolla nähtiin 22.5.1967 yksi konserttitalon merkittävimmistä esiintyjistä kautta talon historian, kun lavalle nousi kohtalaisen tuntematon yhdysvaltalais-englantilainen yhtye, The Jimi Hendrix Experience.

Onneksi konsertissa oli myös tuolloin 15-vuotias Pasi Kivi. Hän tallensi keikan tapahtumia juuri hankkimallaan Fuji-kaitafilmikameralla. Nyt tämä materiaali on ainutlaatuisen arvokasta - ainakin Hendrix-faneille.

Pasi Kivi kertoo, että päätyi konserttiin kaverinsa suosituksesta, jonka kanssa heillä oli tapana käydä katsomassa kaikki mahdolliset keikat, joita siihen aikaan Helsingissä oli.

Hän ei ollut aiemmin juurikaan kuvannut kaitafilmiä, ja saadut vinkit unohtuivat konserttia kuunnellessa.

Konsertin 43-vuoden takaiset muistot elävät 58-vuotiaan Kiven mielessä edelleen voimakkaina.

- Hendrixin musiikki oli jotain mystistä ja maagista - Kivi muistelee.

Hän on myös kuvannut muitakin Helsingissä vierailleita yhtyeitä.

- Konserttisalin eturivistä taltioitu Hendrixin alkuperäinen kaitafilmikela ei ole myynnissä, Kivi sanoo.

Ilta-Sanomat esittelee nyt tämän erittäin harvinaisen kaitafilmitallenteen tästä legendaarisesta konsertista. Videolle on jälkiäänitetty Hasse Wallin kitarointia. Katso ja fiilistele!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?