Muodin huipulla! - Viihde - Ilta-Sanomat

Muodin huipulla!

Suvi Koponen, 19, on tehnyt ällistyttävän nousun mallimaailman huipulle: vain kaksi vuotta sitten Koponen oli tavallinen vantaalaistyttö, nyt hän asuu New Yorkissa ja on maailman muodinluojien ja muotilehtien lemmikki.

Suvi Koponen nousi nopeasti tosi-tv-sarjan tähdestä mallimaailman huipulle.

29.8.2007 7:22

Eilen IS kertoi Koposen uran uusimmasta käänteestä, huippusopimuksesta Calvin Kleinin kanssa. Koponen on vaatemerkin syyskampanjan kasvo - aiemmin samalla paikalla on nähty esimerkiksi Kate Moss.

Mallitoimisto Paparazzin johtaja Laila Snellman on suojatistaan syystä ylpeä.

- Olen todella iloinen Suvin puolesta. Angelica Kallion jälkeen Suomessa ei ole ollut yhtä menestynyttä mallia kuin Suvi. Kansainvälisissä muotipiireissä kaikki puhuvat jo Suvista, Snellman toteaa.

Snellmanin mukaan Koposen menestyksen salaisuus ovat tämän muuntautumiskykyiset kasvot ja kunnianhimoinen asenne rankkaa työtä kohtaan.

- Suvista saa kaunottaren, koska hänen kasvoissa on glamouria. Samalla hänestä voi muokata todella rajun näköisen tytön. Häneltä löytyy luonnetta ja huumorintajua, jota tarvitaan kovassa mallimaailmassa, Snellman sanoo.

Suvin menestys mallimaailmassa tulee näkymään myös hänen tilipussissaan. Tuoreen Calvin Klein -sopimuksen arvoa ei ole julkaistu, mutta se voi olla peräti 100 000 euroa. Parhaimmillaan Calvin Klein on maksanut nimekkäille malleille jopa miljoonapalkkioita, mutta sellaisiin palkkatuloihin Suvilla ei vielä ole asiaa.

- Joskus katsotaan, että jo kampanjaan pääsemisestä on mallille niin paljon hyötyä, että se toimii ikään kuin palkkiona. Silloin rahallinen korvaus voi jäädä vain muutamiin tuhansiin, eräs nimettömänä pysyvä muotialan asiantuntija miettii.

Suvi ei kuitenkaan joudu enää tyytymään pikkupalkkioihinkaan.

Vaikka Calvin Kleinin malliksi pääseminen on Suville todellinen huippusopimus, odottavat suurimmat palkkiot vielä tulevaisuudessa.

- Hänen tulonsa tulevat nousemaan koko ajan. Tämä on vasta alkua. Suvi tulee tienaamaan tosi hyvin, Suvia edustavan Paparazzi-mallitoimiston johtaja Laila Snellman kertoo.

Calvin Klein -sopimuskin saattaa muuttua Suville entistä rahakkaammaksi, jos muotijätti päättää tehdä Suvin kanssa yksinoikeussopimuksen.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?