Martina Aitolehti ja Anne-Mari Berg oikeudessa: Tappouhkaus, huorittelua ja pahoinpitely - Viihde - Ilta-Sanomat

Martina Aitolehti ja Anne-Mari Berg oikeudessa: Tappouhkaus, huorittelua ja pahoinpitely

Helsingin käräjäoikeudessa alettiin tänään selvittää Anne-Mari Bergin ja Martina Aitolehti-Eerikäisen ravintolatappelua. Martinaa syytetään yökerho Luxissa tapahtuneesta pahoinpitelystä.

17.2.2010 11:05 | Päivitetty 17.2.2010 12:55

Martina kiistää pahoinpitelysyytteet. Hän väittää Anne-Marin sen sijaan tönäisseen häntä ja itse vain tönäisseensä takaisin. Anne-Mari taas esitteli oikeudelle valokuvatodisteita pahoinpitelyn jälkeen jaloistaan löytyneistä mustelmista ja kertoi myös hänen hiuksiaan revityn niin, että päälaelle jäi kalju kohta.

Oikeudessa kuultiin myös tarkemmin pahoinpitelyä edeltäneestä puhelinhäirinnästä, josta Martina Aitolehti-Eerikäistä ja Esko Eerikäistä syytetään.

Anne-Mari Bergin lakimies Heidi Arles kertoi pariskunnan uhkailleen Bergiä puhelimitse useaan otteeseen.

- Puheluissa kerrottiin, että kun tulet Helsinkiin, sinulle käy huonosti. Esko Eerikäinen uhkasi tappaa Bergin, Aitolehden puhelut taas olivat pääosin huorittelevia. Bergille myös sanottiin, että seuraavan kerran kun nähdään, saat turpiisi.

Berg: Huorittelujaja uhkailua

Anne-Mari Bergin mukaan kaikki alkoi marraskuussa 2007, jolloin hän alkoi saada törkeitä Facebook-viestejä Martina Aitolehdeltä. Viestit olivat hänen mukaansa törkeää huorittelua ja yleistä solvaamista.

- En saanut mitään tolkkua, mikä oli pointti, Berg sanoi.

Sen jälkeen alkoi Bergin mukaan "puhelinrumba", joka vain yltyi ja yltyi. Hän sanoi Aitolehden ja Eerikäisen soittaneen kymmeniä solvaavia puheluita, joiden sävy joulukuusta 2007 lähtien muuttui yhä uhkaavammaksi.

- Olen joka kerta sanonut, että älkää soittako enää, en halua tällaista. En omasta mielestäni ole tehnyt mitään, Berg tuskasteli.

Hänen mukaansa Aitolehti oli lukuisia kertoja sanonut, että "älä näytä naamaasi samoissa tilaisuuksissa" kuin missä tämä ja Eerikäinen liikkuivat. Berg sanoi, että häntä uhkailtiin turpaan vetämisellä ja jopa tappamisella.

Bergin mukaan hän on yrittänyt kysyä, miksi pariskunta häiriköi häntä, mutta on kertomansa mukaan saanut vastaukseksi vain, että hän on kuulemma puhunut heistä pahaa jollekulle.

Lopullisesti tilanne kärjistyi lokakuussa 2008, jolloin Berg törmäsi Aitolehteen sattumalta yökerho Luxin baaritiskillä Helsingissä.

- En ehtinyt sanoa yhtään mitään. Ajattelin, että nyt poistun takavasemmalle, ettei tule konfliktia, Berg sanoi.

Pahoinpitelysyytteen mukaan Aitolehti oli käynyt Bergin kimppuun, repinyt hiuksista ja potkinut sääriin.

Bergin mukaan Aitolehti oli ilmoittanut, että "olet täällä mun reviirillä".

Aitolehti: Berg puhunut perättömiä

Martina Aitolehti-Eerikäisen mukaan koko jupakan syy on Anne-Mari Bergissä, joka hänen mukaansa on ylimielinen ja käyttäytynyt erittäin epäasiallisesti.

Hän kiisti koskaan uhkailleensa Bergiä. Hän sanoi soittaneensa muutaman puhelun, koska oli tuohtunut Bergin solvaavista puheista ja blogikirjoituksista.

Aitolehti koki, että Bergin väitteistä oli haittaa hänen yritystoiminnalleen.

- Jos joku levittää yritystoiminnastani perättömiä juttuja, minulla on täysi syy puuttua siihen. Olisin typerä, jos en puuttuisi siihen, Aitolehti sanoi oikeudessa.

Hän sanoi, ettei Berg koskaan kieltänyt häntä soittamasta uudestaan. Hän kiisti myös jyrkästi uhkailleensa turpaanvedolla tai muulla.

Sen sijaan Berg on hänen mukaansa uhkaillut levittävänsä Aitolehdestä kielteisiä asioita median kautta julkisuuteen.

- Hän on kokenut minut jotenkin uhaksi itselleen, että minä olen menestynyt julkisuudessa ja hän ei, Aitolehti epäili antipatian syyksi.

Syyttäjä vaatii myös Bergille rangaistusta kunnianloukkauksesta, koska tämä oli nimitellyt Aitolehteä yökerho Luxissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?