Kollega vahvistaa Jasper Pääkkösen hyväksikäyttöväitteet - Viihde - Ilta-Sanomat

Kollega vahvistaa Jasper Pääkkösen hyväksikäyttöväitteet

Salatut elämät -suosikkisarjan juhliessa kymmenvuotista taivaltaan entiset Salkkari-tähdet ovat avautuneet kulissien takaisista ongelmista. Sarjan myötä suursuosioon noussut Jasper Pääkkönen kertoi lauantain Helsingin Sanomissa, että etenkin sarjan nuorten näyttelijöiden kohtelussa oli "hyväksikäytön makua".

Jasper Pääkkönen (oik.) kertoi Helsingin Sanomien haastattelussa kokemuksistaan Salatuissa elämissä. Sarjan muihin näyttelijöihin kuuluivat kymmenen vuotta sitten mm. Jonna Keskinen (vas.) ja Pete Lattu.­

26.1.2009 7:10 | Päivitetty 26.1.2009 7:13

Pääkkönen kiistää olevansa katkera, mutta mainitsee HS:n haastattelussa monia epäkohtia. Hänen mukaansa päivittäissaippuan kuvaustahti oli niin kiireinen, että tuotantoyhtiön lupauksista huolimatta koulunkäynti kärsi. Tuotantoyhtiö ei Pääkkösen mukaan tullut vastaan myöskään silloin, kun suosiostaan hämmentyneet nuoret tähdet olisivat halunneet esimerkiksi psykologin apua.

Pääkkönen antaa HS:n haastattelussa myös ymmärtää, että häntä olisi jopa painostettu palaamaan sarjaan.

Sarjassa kolme vuotta Aki Nikkistä näytellyt Sami Uotila kertoo muistelevansa ohjelmantekoa lämpimästi, mutta hänkin muistaa hyvin nuorten näyttelijöiden epäreilun kohtelun.

Työsopimusneuvotteluita Uotila kuvailee tiukoiksi.

- Aina neuvottelut eivät olleet helppoja ja kyllä siellä piti vääntää.

Kouluikäiset näyttelijät eivät kuuluneet näyttelijöiden etua vahtivaan Näyttelijäliittoon.

- Sen vuoksi sitten nuoremmat näyttelijät olivat pyöriteltävissä, Uotila muotoilee.

Pääkkösen mukaan sopimuksia tehtäessä produktiosta kerrottiin vain, että se on "aika iso". Kuukausipalkkaa nuoret saivat 7000 markkaa. Nuoret eivät Pääkkösen mukaan myöskään saa korvauksia sarjan uusinnoista.

Uotilan mukaan Pääkkösen kuvailemat epäkohdat ovat totta ja nuorille olisi pitänyt selittää tarkemmin, kuinka suureen projektiin he olivat lähteneet.

- Nuorten sopimukset selvisivät lopulta meille muillekin ja siinä oli hieman avuton olo, kun ei voinut oikein tehdä mitään. Tarjosimme kuitenkin apuamme neuvomalla, mikä ei ole reilua ja mihin ei kannata suostua, Uotila kertoo, muttei suostu tarkentamaan epäkohtia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?