Roskaelokuvafestivaali oli kotimaisen indie-elokuvan juhlaa

Julkaistu:

Tampereen kansainvälisten elokuvajuhlien kyljessä jo kymmenettä kertaa järjestettävä Roskaelokuvafestivaali on tapahtuma, joka ei aivan täydelleen vastaa nimeään.

Vaikka roskaltakaan ei tietenkään vältytty, oli festivaali enemmänkin vaihtoehtoisen kotimaisen lyhytelokuvan kavalkadi, pienten indie-elokuvatuottajien ja harrastajien juhlaa.

Koko päivän kestäneen näytöksen kohokohtia olivat kahden uuden kotimaisen elokuvan ensi-illat. Viimeinen taistelu Venuksesta on kolmen elokuvaryhmän eli Trash Videon, Insane Bastardsin ja Blood Cerenomy Filmsin yhteistuotanto parhaaseen 50-luvun retroskifin henkeen. HMC:n Mute tarjoili puolestaan tiiviin annoksen häikäisevää Hong Kong -henkistä kamppailua. Liekö kotimaisissa tuotannoissa nähty aikaisemmin yhtä häikäisevää taistelukoreografiaa?

Festivaalin vetäjän Toni Lahden mukaan roska- tai pikemminkin indie-elokuvantekemisen suurin riemu on "se totaalinen tee se itse -henki, saa tehdä just sellaisen elokuvan kuin itse haluat tehdä, virheineen kaikkineen, kukaan ei ole sanomassa ettet voi tehdä näin."

Ilta-Sanomien Roskaelokuvafestivaalivideossa näytteet elokuvista Kalen löytöretket: Mankki, Viimeinen taistelu Venuksesta, Suuret kuviot, Henkisesti läski sekä Mute.