World Cup -kappaleen tehnyt Shakira syytösten kohteena Afrikassa

Julkaistu:

Jalkapallon MM-kisojen tunnuskappaleen Waka Waka ( This Time for Africa) tehnyt kolumbialaislaulaja Shakira on joutunut syytösten kohteeksi Afrikassa.

Africanews.com verkkosivuston mukaan muutamat afrikkalaiset muusikot ovat syyttäneet Shakiraa plagioinnista. Syytökset saivat alkunsa, kun afrikkalaisissa muusikkopiireissä kritisoitiin kolumbialaisen artistin valintaa tunnusbiisin esittäjäksi. Moni oli pettynyt, kun afrikkalainen laulaja ei kelvannut Afrikan kisoihin.

Muiden muassa kamerunilainen Golden Sounds -ryhmä on väittänyt Shakiran kopioineen heidän vuonna 1985 levyttämäänsä Zangalewa-kappaletta lupaa kysymättä.

Shakiran kappaleelle on löytynyt muitakin "omistajia". Norsunluurannikolta kotoisin oleva artisti Kéké Kassiry väittää levyttäneensä Waka Wakan vielä Golden Soundsiakin aiemmin.

Tämä ei ole ensimmäinen kerta, kun afrikkalaisartistit ja länsimainen viihdeteollisuus ovat olleet napit vastakkain. Kamerunilainen jazz-muusikko Manu Dibango syytti aikanaan Michael Jacksonia ja Rihannaa kappaleensa luvattomasta kopioinnista.