Lordi-kirjasta raju riita - Viihde - Ilta-Sanomat

Lordi-kirjasta raju riita

Lordi-yhtyeen keulakuva Tomi Putaansuu on tuohtunut viikko sitten myyntiin tulleen Sven Pahajoen kirjoittaman Lordi-kirjan takia.

29.8.2006 7:00 | Päivitetty 29.8.2006 17:23

- Olen antanut kirjan tekijälle 15 minuutin puhelinhaastattelun. Siitä ja muista lähteistä kuten lehtijutuista on koottu opus, jonka kanssa bändillä ei ole mitään tekemistä, Tomi Putaansuu jyrähtää.

Pahajoen kirjoittamasta Lordi: Hirviön tarina - kirjasta otettu 20000 kappaleen ensipainos myytiin hetkessä loppuun.

Putaansuun mukaan virallinen Lordi-kirja ilmestyy marraskuun puolivälissä. Toimittaja Jussi Ahlrothin kirjoittama kirja tulee sisältämään runsaasti aiemmin julkaisematonta materiaalia.

- Kun me itse teemme jotain Lordiin liittyvää, teemme kunnolla ja perusteellisesti. Ottaa päähän, että nyt tätä nopeasti kasaan roiskaistua kirjaa luullaan oikeaksi Lordi-kirjaksi.

- Minun mielipiteeni on, että nyt koottu opus on laadittu vain rahanteko mielessä - ja niistä rahoista bändi ei saa latin latia. Totta kai sekin harmittaa, Tomi myöntää.

Kirjaan kopioitumateriaalia fanisivuilta

Myös Lordin epävirallisia fanisivuja pitävä Juha Syrjänen on harmistunut Pahajoen kirjasta.

- Nyt julkaistusta, vähän yli satasivuisesta kirjasta löytyy 14 sivua tekstiä, joka on otettu suoraan minun nettisivultani. Tekstejäni on käytetty luvatta, Syrjänen sanoi.

Syrjänen neuvottelee lakimiehensä kanssa tilanteesta.

Mr Lordi kertoi tänään STT:lle olevansa Syrjäsen kanssa samoilla linjoilla.

- Tuo nettisivu ei ole yhtyeen tai levy-yhtiömme saitti vaan yksityinen fanisivu. Onhan se äärettömän törkeätä mennä kopioimaan copypastella toisen ihmisen tekemiä haastatteluita, pistää ne omaan kirjaan eikä edes mainita asiasta lähdeluettelossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?