Roman Polanski vietiin hoitoon - Viihde - Ilta-Sanomat

Roman Polanski vietiin hoitoon

Kolme viikkoa sitten Sveitsissä pidätetty mestariohjaaja Roman Polanski, 76, on siirretty vankilasta sairaalahoitoon.

18.10.2009 12:15

- Tiedän vain, että hänet on viety vankilasta hoitoon. En tiedä, missä hän on, tai koska hän palaa vankilaan, Polanskin ranskalainen asianajaja Herve Temime kertoi Reutersille.

Temime korosti, ettei hänellä ole asiasta enempää tietoa.

Polanskin asianajaja huolestui miehen terveydentilasta käytyään viime viikolla tapaamassa häntä sveitsiläisessä vankilassa. Polanski oli tuolloin selvästi masentunut ja väsynyt.

Chinatown-ohjaaja pidätettiin Sveitsissä, koska hän oli pakoillut yli 30 vuotta amerikkalaista oikeutta. Polanski on myöntänyt syyllistyneensä 13-vuotiaaseen Samatha Geimeriin sekaantumiseen. Hän pakeni ulkomaille kuitenkin ennen tuomion julistamista vuonna 1978.

Sveitsin oikeusministeriön tiedottaja Folco Galli kieltäytyy kommentoimasta, onko Polanski siirretty sairaalaan. Hän ei myöskään halua kertoa mitään yksityiskohtia Polanskin terveydentilasta.

- Hän on vielä pidätettynä. Jos on tarpeen, hän saa kaiken lääketieteellisen avun - on se sitten vankilassa tai sairaalassa.

Yhdysvaltain viranomaisilla on 60 päivää aikaa tehdä luovutuspyyntö ohjaajasta. Polanski taistelee luovuttamistaan vastaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?