Scorsese ja DiCaprio löivät omat ennätyksensä - Viihde - Ilta-Sanomat

Scorsese ja DiCaprio löivät omat ennätyksensä

Uutuuselokuvasta Suljettu saari on tulossa sekä ohjaaja Martin Scorsesen että näyttelijä Leonardo DiCaprion uran isoin hitti.

Martin Scorsesen ja Leonardo DiCaprion yhteistyö tuottaa rahaa.

21.2.2010 14:59

Suljettu saari tuli elokuvateattereihin ympäri maailmaa tänä viikonloppuna. Pohjois-Amerikan markkinoilla se tuotti perjantain ja lauantain aikana 31 miljoonaa dollaria, ja koko viikonlopun tuloksen ennustetaan kipuavan jopa 40 miljoonaan dollariin eli 29,5 miljoonaan euroon. Tuloksesta raportoi muun muassa Deadline-sivusto.

Scorsese ja DiCaprio ovat tehneet useita elokuvia yhdessä, mutta Shutter Island on yhteisprojekteista toistaiseksi menestynein.

Edellinen elokuva The Departed alotti vuonna 2006 26,5 miljoonan taalan viikonlopulla, mikä oli myös Scorsesen koko uran paras tulos.

DiCapriolle paras avaus tähän asti oli vuoden 2002 Ota kiinni jos saat, joka tuotti tuolloin 30 miljoonaa ensimmäisenä viikonloppunaan.

Toki DiCapriolta löytyy ansiolistaltaan myös Titanic, joka aloitti "vain" 28 miljoonalla, mutta nousi lopulta kaikkien aikojen tuottoisimmaksi elokuvaksi maailmassa. Titanicin ennätykset rikkoi vasta Avatar pari viikkoa sitten.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?