Ricky Martin kiinnostui Jari Sillanpäästä - Viihde - Ilta-Sanomat

Ricky Martin kiinnostui Jari Sillanpäästä

Latinopoppari Ricky Martin puhkeaa hersyvään nauruun. - Ai että Suomessa on laulaja, joka muistuttaa minua? En ole kuullutkaan! hän hekottaa ja vaatii lisätietoja.

15.5.2006 14:00 | Päivitetty 15.5.2006 0:00

No, hänen nimensä on Jari Sillanpää, ja hänkin on todella suosittu. Hän tekee samantyylisiä lantionliikkeitä kuin sinäkin.

- Uuh, imartelevaa... Ehkä voisin tavata hänet, kun tulen Helsinkiin.

Tähtien kohtaaminen olisi mahdollinen ensi viikolla, jolloin Martin esiintyy Helsingin Areenassa. Kyseessä on hänen ensimmäinen täysimittainen konserttinsa Suomessa. Aiemmin Martin on vain piipahtanut maassa kaksi kertaa, viimeksi vartin pituisella yllätyskeikalla Kaivopuistossa kolme vuotta sitten.

Maanantainen show on liki loppuunmyyty ja artisti intona.

- Helsingin-keikka on yksi Euroopan-kiertueen kiintoisimmista, sillä se kestää pitkään, kaksi tuntia. Koko ryhmämme odottaa innolla konserttia. Yleensä meininki yleisössä on ollut kuumaa ja intensiivistä. Jännä nähdä, miten suomalaiset fanit ottavat meidät vastaan.

Edellisessäelämässä intialainen

Puerto Ricossa syntyneen Martinin debyyttilevy oli espanjankielinen, ja ensimmäinen pitkäsoitto englanniksi ilmestyi seitsemän vuotta sitten. Viides ja uusin studioalbumi, englanninkielinen Life, tuli ulos viime vuonna. Sitä on myyty Suomessa 4 000 kappaletta. Kokonaisuudessaan Martinin äänitteitä on Suomessa mennyt kaupaksi yli 100 000.

34-vuotiaan Martinin tavaramerkkinä ovat olleet latinalaisrytmit, jotka hallitsevat muun muassa hänen suurimpia hittejään Maria, Livin' La Vida Loca ja She Bangs. Uusi levy rikkoo kaavaa, sillä musiikissa on ripauksia useammasta eri kulttuurista ja reippaasti hiphopvaikutteita.

- Teen levyllä asioita, joita en ole tehnyt aiemmin. Haluan kehittyä musiikintekijänä.

Martin etsi soundeja tuoretta tuotostaan varten esimerkiksi Egyptistä ja Intiasta. Intia on hänen sydäntään lähellä muutoinkin, koska laulaja hurahti joogaan viitisen vuotta sitten. Nykyään visiitti Intiaan gurun luokse kuuluu ohjelmaan vähintään kaksi kertaa vuodessa.

- Jooga on mainio laji! Uskon, että olin edellisessä elämässäni intialainen.

Suomen-visiittijää lyhyeksi

Lokakuussa maailmankiertueensa aloittanut Martin on puhelinhaastattelun hetkellä Espanjassa. Helsinkiin hän saapuu sunnuntaina Moskovasta.

- Valitettavasti minulla ei ole Suomessa juurikaan vapaa-aikaa. Toivoisin voivani jäädä viikoksi, jotta näkisin enemmänkin maatanne, sympaattinen laulaja sanoo.

Martin haluaisi käydä Suomen maaseudulla ja erityisesti Lapissa.

- Onko Lapissa vielä lunta? Vau.

Pohjoisen lumiplänttien ihastelu jää toiseen kertaan, sillä poppari viipyy Suomessa vain vajaat kaksi vuorokautta. Helsingistä matka jatkuu jälleen etelään, Unkarin Budapestiin. (STT)

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?