Caj Bremer seuraa Picassoa Ateneumissa - Viihde - Ilta-Sanomat

Caj Bremer seuraa Picassoa Ateneumissa

Ateneumin taidemuseo palautuu Picasso-humusta avaamalla valokuvaaja Caj Bremerin elämäntyötä esittelevän näyttelyn. Vuonna 1929 syntynyt Bremer on yksi sodanjälkeisen Suomen merkittävimmistä kuvajournalisteista.

18.2.2010 13:53

Näyttelyssä on esillä yli 150 kuvaa, joista vanhimmat ovat 1950-luvun alusta ja tuoreimmat viime vuodelta. Mukana ovat muun muassa puhutteleva kuvareportaasi Tulilahden surmista syytetyn Runar Holmströmin käräjistä ja empaattinen otos kesken automatkan matkapahoinvoinnin yllättämästä kosmonauttisankarista Juri Gagarinista.

-Näyttelyssä on haettu Bremerin ominta ilmaisua, sen huippuja, kertoo retrospektiivin koonnut kuraattori Riitta Raatikainen.

Bremerin työt erottuvat valtavirrasta huumorinsa ansiosta. Vaikka aihe olisi vakava, hän on kyennyt vangitsemaan kuviinsa hyväntahtoista hymyä ja iloa.

Caj Bremer on työskennellyt valokuvaajana Hufvudstadsbladetissa, Lehtikuvassa, Viikkosanomissa ja Helsingin Sanomissa. Lisäksi hän on ottanut muotikuvia muun muassa Me Naiset lehdille. Myös niitä on esillä näyttelyssä.

Näyttely avautuu perjantaina ja jatkuu 16. toukokuuta asti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?