Backstreet Boys Teoston plagiaattitutkintaan! - Viihde - Ilta-Sanomat

Backstreet Boys Teoston plagiaattitutkintaan!

Ilta-Sanomat kertoi keskiviikkona epäilyistä, joiden mukaan Backstreet Boys olisi varastanut Drowning-kappaleensa kertosäkeen Hausmyllyltä. Youtubesta löytyy video, jossa Drowningin kertosäettä verrataan Hausmyllyn Älä Sano Huomisesta -kappaleen kertosäkeeseen. Jokainen kuulija huomaa, että ne ovat kuin yksi yhteen.

Jos Backstreet Boys todetaan syylliseksi Hausmyllyn kappaleen varastamiseen, saattaa suomalaisyhtye saada tuntuvat korvaukset.­

28.9.2007 11:59

Keskiviikkona Hausmylly harmitteli, ettei heillä ole varaa lähteä puolustamaan oikeuksiaan Backstreet Boysin juristilaumaa vastaan.

- Teosto edustaa Suomessa muusikoita, ja jos Teosto näkee tämän taistelun arvoiseksi, niin he varmaan tekevät asialle jotain, Hausmyllyn Mika Kauppinen arveli.

Eilen Hausmyllyn jäsenet saivat ilouutisen.

- Teosto ilmoitti, että he tutkivat tapauksen, Kauppinen iloitsi.

- He kiinnostuivat asiasta kappaleiden ennakkokuuntelun perusteella, ja ovat nyt asian kanssa tosissaan. Nyt kappaleet menevät tarkkaan syyniin. Kyllä tämä näyttää pahalta Backstreet Boysin kannalta, Kauppinen kertoo.

Teoston aktiivisuus yllätti yhtyeen.

- Kyllä tämä pieni yllätys oli. Plagiaattiepäilyjä tulee paljon, mutta näitä isompia tutkintoja tehdään vain muutama vuodessa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?