Darudelta tulossa uusi levy neljän vuoden jälkeen - Viihde - Ilta-Sanomat

Darudelta tulossa uusi levy neljän vuoden jälkeen

Daruden uutta musiikkia kuullaan kotimaassa livenä ensi perjantaina, kun Darude kääntää nupit kaakkoon NRJ In The Park -konsertissa kotikaupungissaan Turussa. Siellä kuullaan kolmatta albumia Label This! ennakoivat singlet Tell Me ja My Game.

1.9.2007 22:10

Parhaillaan Darude on Amerikassa, jossa hän on tehnyt muutaman keikan pikakiertueen. Denveriin tänä iltana päättyvä turnee vei Daruden Amerikan mantereelta yhdeksi illaksi esiintymään myös Trinidadiin.

Darude ei voi tehdä ainuttakaan keikkaa soittamatta superhittiään Sandstorm.

- Välillä vähän naurattaa, kun joku yleisön joukossa ulvoo koko keikan ajan, että soita se jo. Harvemmin soitan alkuperäisversiota, yleensä kyseessä on uudelleenmiksaus tai jokin itsetekemäni versio kappaleesta, Darude kertoo.

- Olen päässyt jo yli siitä, onko se biisi minulle siunaus vai kirous. Onhan se siunaus, vaikka jossain vaiheessa ehkä tuntuikin vähän toisenlaiselta. Sandstorm sekä ensimmäinen albumini ovat kuitenkin ne, jotka loivat minut ja käynnistivät urani.

Aina löytyy niitäkin, joita lähes kaksi miljoonaa kappaletta myyneen Sandstormin maailmanmenestys tuntuu kaivelevan.

- Ei minua hirveästi hetkauta, jos joku vieläkin yrittää arvostella kyseistä biisiä tai minua. Olen aikuinen mies eikä minun enää tarvitse mennä muiden haukkujen mukaan.

Darude viimeistelee uutuusalbumiaan täyttä päätä, jotta se valmistuisi lokakuuksi.

- Valehtelisin, jos väittäisin, ettei vastaanotosta välitä. Totta kai haluan, että jengi tykkäisi uudesta musiikistani, Darude sanoo suoraan.

Edellinen albumi ilmestyi neljä vuotta sitten.

- On jo korkea aika saada uutta materiaalia ulos. Levyn valmistuminen tulee olemaan aikamoinen helpotus.

Levynteko on ollut hidasta, koska Darude on opetellut samalla tuottajan töitä.

- Suurin syy viipymiseen on ollut kuitenkin se, että olen ollut niin paljon rundeilla. Keikkailu on pitänyt minut taloudellisesti leivässä, joten ei ole ollut pakko puskea levyä ulos. Olen myös valinnut sen tien, että välillä pitää elää muutakin elämää eikä vaan tehdä musiikkia. Sillä tavalla pysyy pää kasassa, Darude selvittää.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?