Viihdetaiteilija Viljo Korpela kuoli - Viihde - Ilta-Sanomat

Viihdetaiteilija Viljo Korpela kuoli

Julkaistu: 5.8.2005 0:00

Viihdetaiteilijana, akrobaattina, järjestöaktiivina ja keksijänä elämäntyönsä tehnyt Viljo "Ville" Korpela kuoli 20. heinäkuuta Nummelassa. Hän oli kuollessaan 80-vuotias.

Korpela oli syntynyt 8. tammikuuta 1925 Lappeenrannassa. Hän innostui akrobatiasta jo ennen toista maailmansotaa ja oli vuosina 1939-1945 mukana virkistystilaisuuksien esiintyjänä Lappeenrannan alueella.

Vuonna 1949 Korpela kiinnitettiin 3 Amigos -akrobaattiryhmän mukana Punainen Mylly -revyyteatteriin, joka kiersi ympäri Suomea. Seuraavan vuosikymmenen alusta lähtien Korpela kuului Iloiset Nokipojat ja Nokipojat -akrobaattiryhmiin, joiden mukana hän esiintyi vuonna 1955 Pariisin Moulin Rouge -varieteessa.

Vuodesta 1957 Korpela esiintyi poikansa Timon kanssa uudella nimellä Nokipoika & Poika. Artistiura päättyi vuoden 1988 lopulla, kun Korpela sairastui.

Korpela kunnostautui myös keksijänä. Useat hänen keksintönsä on patentoitu, ja vuonna 1986 hän voitti Brysselissä Eureka 86 -keksijämessuilla kultamitalin liikuntavammaisille tarkoitetusta nosto- ja siirtotuolista.

Esiintyvät taiteilijat ry:n puheenjohtajana Viljo Korpela toimi vuosina 1966-1983.

Viljo Korpelalle myönnettiin ansioistaan valtion taiteilijaeläke. Korpelaa jäivät kaipaamaan vaimo, kolme lasta, sukulaiset ja ystävät sekä monet artistit ja viihdetaiteilijat.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?