J. Karjalainen pidätettiin Yhdysvalloissa - Viihde - Ilta-Sanomat

J. Karjalainen pidätettiin Yhdysvalloissa

Laulaja J. Karjalaisen esiintymismatka Yhdysvalloissa sai järkyttävän käänteen, kun laulaja poistettiin passintarkastuksesta Minneapolis-St. Paulin kansainväliseltä lentokentältä ja ohjattiin kuulusteluihin.

Muusikko J. Karjalaisen keikkamatka Yhdysvaltoihin sai järkyttävän käänteen Minneapolisissa.

29.10.2007 21:46 | Päivitetty 30.10.2007 16:22

Karjalaiselta tivattiin huumeiden hallussapidosta sekä uhattiin vuosien vankilatuomiolla sekä suurilla sakoilla. Artisti itse koki kohtelunsa täysin epäammattimaiseksi. Kolmen tunnin kuulustelujen jälkeen Karjalaiselle seurueineen annettiin lupa jatkaa matkaansa.

Asia nousi otsikoihin myös Minneapolisissa, kun Star Tribune -lehti kirjoitti aiheesta laajan artikkelin, jossa kerrottiin "Suomen Bruce Springsteenin" kohtelusta kentällä.

Yliopiston vieraaksi kutsuttu Karjalainen aikoo tapahtuneen johdosta jatkossa välttää matkustelua Yhdysvaltoihin. Yhdysvaltojen Helsingin-suurlähetystö tutkii tapahtunutta.

- He osaavat tietynlaisen koreografian ja tietynlaiset lauseet, joilla ihmisiä kuulustellaan. Mutta on kauheaa, jos ihmiset joutuvat tällaisen mielivallan kohteeksi. Eihän syyttömille ihmisille saa sanoa, että hän valehtelee, Karjalainen kommentoi yhdysvaltalaisen virkavallan toimia IS:lle.

Suurimmat ongelmat tulivat Karjalaisen mukaan siitä, ettei hänellä ollut mukana työviisumia. Hän ei ollut varsinaisesti työmatkalla, vaan yhtye oli saanut kirjeitse kutsun Minneapolisin yliopistolle esiintymään. He eivät saaneet keikasta rahaa, mutta yliopisto kustansi matkat ja kulut.

- Arvasin, että se saattaa olla ongelma, mutta jos viisumissa on jotain epäselvyyksiä, ei sen takia tarvitsisi kuitenkaan kohdella ihmisiä täysin ala-arvoisesti.

Lue J. Karjalaisen haastattelu tiistain Ilta-Sanomista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?