Ville Valo IS:lle: Enää ei tee mieli tenua

Julkaistu: , Päivitetty:

Ville Valoa ei tunnista samaksi mieheksi, joka hengaili vielä pari vuotta sitten olutkuppiloissa tummat meikit silmien ympärillä. Täysraittius ja elämä Kalifornian auringon alla uutta Screamworks: Love In Theory And Practice -levyä tehdessä ovat tuoneet mieheen lisää rentoutta ja kasvoilla välkkyy kestohymy.

Pari vuotta sitten tilanne oli toinen.

- Olin aika väsynyt silloin, eikä se johtunut vain siitä, että otin häppää. Siinä oli paljon muitakin asioita, minkä vuoksi en ollut ihan tiptop: oli työstressiä, hirveän pitkät rundit ja levynteot.

- Sitten sitä miehekkääseen tyyliin korjaili korjaussarjojen korjaussarjoilla - ja siitä jää aika helposti putki päälle. Pahimmillaan se on tosi kammottavaa, parhaimmillaan tosi hienoa.

Ville on ollut raittiina siitä lähtien, kun hän kävi katkaisuhoidossa Yhdysvalloissa. Enää hän ei kaipaa alkoholia, joka oli viedä mieheltä jopa hengen.

- Ei minun tee enää mieli ottaa tenua. On hyvä käydä pohjalla, niin on vertailukohtaa kaikkeen, Ville sanoo.

Julkkisten suosimasta kalifornialaisesta hoitolaitoksesta oli suuri apu, sillä Ville veikkaa, että ilman sitä hän joisi edelleen. Hän valitsi hoitopaikan satunnaisesti sen vuoksi, että oli tuolloin Yhdysvalloissa.

- En usko, että kukaan, joka taistelee elämän ja kuoleman välillä, valitsee hoitolaitosta julkkisprosentin mukaan. Kerran kun haluaa laittaa itsensä kuntoon, on parempi satsata hyvään paikkaan. Äitinikin on aina sanonut, että köyhän ei kannata ostaa halpaa.

Raittius ei tarkoita sen helpompaa elämää, mutta rehellisempää ja aidompaa kylläkin.

- Ei elämä ole laiskinkaan helpompaa nyt, vaan haastavampaa, kun ei ole niitä filttereitä nokan edessä. Nyt joutuu ottamaan hyvät asiat, mutta myös huonot asiat kirkkaan pääkopan avulla. Se on aikamoinen haaste.

Lue lisää Villen ajatuksia viikonvaihteen Ilta-Sanomista parisuhteesta, fanaattisista faneista ja nykyisestä elämästään.