Mäkikotka Eddie Edwardsista elokuva - Viihde - Ilta-Sanomat

Mäkikotka Eddie Edwardsista elokuva

Mäkikotka Eddie "The Eagle" Edwardsin elämästä tehdään elokuva. Edwardsin haalareihin asettuu brittikoomikko Steve Coogan.

Steve Coogan (oik.) pääsee esittämään mäkikotka Eddie Edwardsia elämäkertaelokuvassa.

9.8.2007 21:57

Elokuvan kuvaukset aloitetaan tammikuussa Britanniassa. Elokuvaa filmataan myös Kanadassa Calgaryssa, jossa Edwards sijoittui viimeiseksi sekä normaali- että suurmäen kilpailuissa vuoden 1988 talviolympialaisissa.

Steve Coogan tunnetaan parhaiten Kukkona tunkiolla -sarjan Alan Partridgena sekä elokuvista Tristram Shandy: Herrasmiehen paljastukset ja 24 Hour Party People.

Coogan kertoo BBC:lle olevansa hyvin innoissaan roolista ja kuvailee Edwardsia hyvin "brittityyppiseksi sankariksi". Coogan on ottanut työn alle myös käsikirjoituksen hienosäätämisen yhdessä Henry Normalin kanssa.

Edwardskin on tyytyväinen Cooganin valintaan. Tosin vuonna 2001 juuri tarinansa elokuvaoikeudet myytyään Edwards kertoi kaavailevansa pääosaan Brad Pittiä tai Tom Cruisea.

Muurarina työskennellyt Edwards pääsi aikoinaan olympialaisiin omalla kustannuksellaan, koska muita ehdokkaita ei ollut. Hänen kilpailemistaan haittasivat mäkihyppääjäksi suuri paino, korkeanpaikan kammo ja huurun kerääntyminen laseihin.

Mäkihyppyuran jälkeen Edwards osallistui brittiläiseen seuranhakuohjelmaan, julkaisi kirjan ja levytti Irwin Goodmanin tekemän kappaleen Mun nimeni on Eetu englanninkielisenä käännöksenä Fly Eddie Fly. Levytys nousi Britannian ja Suomen singlelistoille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?