Nicke Lignellin perhe ikävöi: Tule jo kotiin, isä!

Julkaistu:

Raakel Lignellin äänestä huokuu yllättyneisyyden värittämä ylpeys, kun hän pohdiskelee miehensä Nicke Lignellin taivalta Tanssii tähtien kanssa -ohjelman sunnuntaiseen finaaliin.

Mutta sipoolaisperheessä on riittänyt myös hulinaa. Nicke on ravannut tanssitreeneissään ja töissään, kun taas Raakel on keskittynyt tasapainoilemaan perheen arjen ja pariskunnan lasten Poujoun, 16, Joelin, 15, kaksostyttöjen Gretan ja Edithin, 13, sekä Elielin, 9, tarpeiden ja menojen kanssa.

- Nicke loistaa tietysti poissaolollaan, ja me täällä touhuamme - on lasten harrastuksia, kevätnäytöksiä ja niiden kenraaleita. Olen täysipäiväisenä kuskina vielä enemmän kuin yleensä. Aikamoista häslinkiä on ollut, Raakel naurahtaa.

Raakel myöntää joutuneensa kevään aikana koville.

- Onhan se tietenkin välillä siltä tuntunut. Meitä on niin monta, ja nyt on ollut pääpainoisesti vain yksi aikuinen pyörittämässä tätä kaikkea. Toisaalta olen hirveän onnellinen siitä, että voin olla kotona. Tästä ei tulisi mitään, jos minunkin pitäisi vielä painaa vaativaa työtä.

Sunnuntaina tanssikisan päättymisen jälkeen sekä Raakel että lapset huokaisevat helpotuksesta.

- Kisan loppuminen on tietenkin helpotus sillä tavalla, että perhe-elämä pääsee vähän normalisoitumaan eikä Nicke ole enää koko ajan kiinni.

Raakel myöntää, että lapsilla on ollut välillä kova ikävä tanssin viemää isää.

- Oireilu on liian vahva sana, mutta lapsilta on ruvennut tulemaan välillä sellaisia kommentteja kuin "ihan tyhmä juttu" ja "se ei ole ikinä täällä".

Tanssitreenien lisäksi Nicken kalenteri on täyttynyt teatteri- ja juontotöistä sekä uusista projekteista.

- Totta kai se tuntuu, ja lapset haluaisivat olla enemmän isänsä kanssa. Onneksi näin on, sillä olisi huolestuttavaa, jos he eivät huomaisi Nicken poissaoloa, Raakel tuumaa.

Lisähaastetta arkeen tuo lasten murrosikä ja välillä vallitseva eripura.

- Murrosikäisten lasten vanhemmuus tuntuu minusta rankemmalta kuin pikkulasten vanhemmuus. Tietysti aika kultaa muistot ja kaikissa vaiheissa on omat haasteensa ja ilonsa.