Indiana Jones räjäyttää taas lippukassat - Viihde - Ilta-Sanomat

Indiana Jones räjäyttää taas lippukassat

Elokuvavuosi 2008 on vanhojen sankarien paluujuhla.

Harrison Ford ja Shia LaBeouf (oik. ) tähdittävät keväällä ensi-iltansa saavaa hittielokuvaa Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta.­

19.1.2008 7:28

Suurimmasta ensi-illasta ei ole epäilystä. Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta on ollut odotuslistalla vuosia, ja nyt se viimein tulee. Samalla sen arvioidaan rikkovan mainos- ja myyntiennätyksiä.

Vaihtoehtojakin löytyy. Batman-myytin uudistuminen jatkuu, Reaganin ajan supersankari Rambo tulee takaisin, ja vanha kenkäpuhelinmies Maxwell Smart kokee yllättävän ylösnousemuksen komediassa Get Smart.

Lapsille on taas herkkuja luvassa. Narnia- ja Potter-sarjat jatkuvat. Haastajana taikojaan tekee Spiderwickin kronikat. Aikuisille löytyy omat erikoisuutensa, mutta laatuelokuvia ei yleensä rummutella puhki etukäteen.

Kaksi tapausta on syytä huomioida. Tim Burtonin ohjaama paholaisparturin tarina Sweeney Todd ja Hitlerin murhayrityksestä kertova Tom Cruise -elokuva Operaatio Valkyrie vihjailevat, että synkistely on muotia. Aikuisetkin taitavat olla gootteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?