Wagner-possu homoliittoon - katso kuva! - Viihde - Ilta-Sanomat

Wagner-possu homoliittoon - katso kuva!

Helsingin Sanomissa ilmestyvä suosittu Viivi ja Wagner-sarjakuva jää tauolle ensi viikon torstaina, kun sen tilalla alkaa ilmestyä Ville Rannan piirtämä Ville ja Wagner -strippi.

Tältä näyttää Ville Rannan piirtämä Ville ja Wagner -sarjakuva. Se alkaa HS:ssa torstaina 17.7. ja jatkuu kuusi päivää hypäten sunnuntain yli.

10.7.2008 10:45 | Päivitetty 10.7.2008 19:24

Viivin ja Wagnerin "isä", sarjakuvapiirtäjä Jussi "Juba" Tuomola joutuu käsileikkaukseen, eikä piirrä toipumisensa aikana.

- Viikon tuuraukseni alkaa torstaina 17. päivä, ja minun jälkeeni tulee muita tuuraajia. Teen Ville ja Wagner -parisuhdestrippiä, kertoo Ranta.

Ville ja Wagner -nimi ei kuitenkaan sopinut Hesarille, joten koko Juban loman ajan kaikkien piirtäjien stripit ilmestyvät otsikon Viivi ja Wagner sairauslomalla -alla.

- Wagner on siinä sarjassa puolisoni. Se kuvaa minun ja Wagnerin parisuhdetta, nauraa Ranta homoliittovertaukselle.

- Mutta pointti ei ole siinä, vaan tämä on parisuhdetta kuvaava sarja strippejä.

Rannan lisäksi Jubaa tuuraa neljä muuta kotimaista sarjakuvataiteilijaa. He saivat ennen urakkaansa myös ohjeistusta viikon mittaisia tuurauksiaan varten.

- Hesarista välitettiin toive, että sarjasta tulisi Viivi ja Wagner -pastisseja tai jotenkin aiheeseen liittyvää matskua, mutta periaatteessa sain vapaat kädet. Jubaan olen ollut yhteydessä myös. Olemme Juban kanssa hyvin erilaisia piirtäjiä, mutta huomaan jo nyt, että meillä on paljon samaakin, piirrostavassa ainakin.

Ville Ranta on oululainen 29-vuotias sarjakuvapiirtäjä, jonka alkuvuodesta 2006 kulttuurilehti Kaltiossa julkaistu sananvapautta pohtiva pilapiirros maailmaa ravistelleesta Muhammed-pilakuvakohusta aiheutti kohun myös Suomessa. Sen seurauksena muun muassa Kaltion päätoimittaja sai potkut.

Ville Ranta on piirtänyt myös Ilta-Sanomille.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?