Raija Pelli oppi rajuista tarinoista elämää

Julkaistu:

Kaikkien aikojen ensimmäinen Poliisi-tv:n jakso esitteli Suomen kansalle ryöstetyn K-kauppiaan ja puistoryöstöihin erikoistuneen varasliigan. Tuosta lähetyksestä on kulunut 20 vuotta.

- Kauppias vammautui ryöstössä ja menetti haju- ja makuaistinsa. Henki onneksi säilyi, Poliisi-tv:n juontaja ja tuottaja Raija Pelli muistaa.

Raija ehti olla mukana ohjelmassa 18 vuotta ja lähti sarjasta tuottajan tehtävistä vuonna 2007.

- Se oli pioneerityötä. Teimme umpihankeen uutta latua, emmekä tienneet, mihin latu vie ja tuleeko lunta tupaan. Mutta into oli huikea, Raija kertoo.

Aikataulut olivat välillä tiukkoja ja aiheet rajuja, mutta ovat tekijät saaneet nauraakin.

- Joskus kävi niin, että menin kuvauksiin aamutossut jalassa. Viime sekunneilla ohjaaja muisti, että nyt otetaankin kokokuvaa. Tossut vaihtuivat äkkiä korkkareihin, Raija nauraa.

Raija puhuu uransa tärkeimmästä tv-työstä lämpimästi. Toimittaja-juontaja suhtautui työhönsä intohimoisesti. Raija halusi juontoihinsa syvyyttä.

- Opettelin kaikki juonnot ulkoa, se oli tuoreemman oloista.

Katsojille Poliisi-tv henkilöityi sen pitkäaikaiseen juontajaan. Näkyvyyttä seurasivat huonotkin puolet. Pahin tapahtui keväällä 1996, kun ohjelmaan sydämistyneet rikolliset yrittivät kaksi kertaa räjäyttää Raija Pellin rakenteilla olleen talon Ylöjärvellä.

Alussa uhkauksia tuli kirjein ja puhelimella, ja sitten tämä pommijuttu.

Vaikeinta työssä oli kuitenkin uhrien ja heidän omaistensa tuska. Sadoista tapahtumista Raijaa koskettivat erityisesti rikokset, joiden uhreiksi joutuivat lapset.

- Me menimme lähelle. Sinne, missä paha oli tapahtunut. Ihmisten hätä oli rankkaa ottaa vastaan.

Lue lisää viikon poliisiteemasta sekä sarjauutuuksista tänään ilmestyneestä Ilta-Sanomat Tv-lehdestä!