Helppo elämä -sarjan miespääosa palkittiin Soulissa

Julkaistu:

Helppo elämä -draamasarjan pääosan esittäjä Carl-Kristian Rundman voitti Soulin kansainvälisillä draamafestivaaleilla palkinnon parhaasta miespääosasta perjantaina.

Rundman oli itse vastaanottamassa palkintoa suorassa palkintogaalassa Etelä-Koreassa.

- Palkinnon saaminen tuli täysin puun takaa. Pari viikkoa sitten sain sähköpostin ehdokkuudesta Moskito Televisionin kautta. Sitten tuli kutsu tilaisuuteen. Kyllä tuntuu aika epätodelliselta, kun pyörii täällä maapallon toisella puolella, tyytyväisen oloinen Rundman kertoo palkintoseremonian jälkeen.

Aasiassa arvostettuun Seoul International Drama Awardsiin osallistui yli 170 työtä 43 eri maasta. Palkinnoista oli mukana kilpailemassa sarjoja muiden muassa Britanniasta, Ranskasta ja Yhdysvalloista.

Moskito Televisionin tuottama ja MTV3:n tilaama Helppo elämä sai kolme ehdokkuutta. Parhaan miespääosan lisäksi se havitteli kärkisijoja kategorioissa Paras käsikirjoitus ja Paras minisarja. - Erikoista, että suomalainen draama on noteerattu näin, ja sille on annettu tällaista tunnustusta, Rundman tuumii.

Helppo elämä -sarjan menestys kertoo siitä, että siinä kuvattavaa rikollisperheen pyrkimystä kohti parempaa elämää pidetään onnistuneena teemana ympäri maailman.

- Kaikki lähtee käsikirjoituksessa. Siinä on syvyyttä, yhteiskunnallisia ulottuvuuksia, tarpeeksi jännitystä ja paljon tunnistettavia samastumispisteitä. Tässä koko paketti on toteutunut oikealla tavalla.

Aiemmin tänä vuonna Helppo elämä -sarja sai kolme Venla-palkintoa. Parhaana draamana palkitussa sarjassa esiintyvät Anu Sinisalo ja Carl-Christian Rundman palkittiin molemmat parhaina näyttelijöinä.